De salade bevat lekker groentes die je vindt op het strand en in de zee. Namelijk lamsoor en zeesla. Hierdoor krijg je een lekkere ziltige smaak. Een ideale salade voor de zomermaanden. De salade is ook erg gemakkelijk te maken.
De lamsoor kocht ik bij Crisp en de zeesla bij Pit&Pit, daar kun je overigens ook heel veel andere soorten zeewier en algen kopen.
Ingrediënten voor vegan zeesalade met lamsoor
Voor 2 personen heb je nodig:
- 150 gram lamsoor
- 2 flinke eetlepels gedroogde zeesla vlokken
- 1 grote wortel (geraspt)
- 100 gram edamame boontjes
- 1 derde van een komkommer
- Broccolikiemen (je kunt ook tuinkers gebruiken)
Voor de dressing:
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
Ik heb op de salades nog vegan vissticks van Iglo geserveerd met wat zelfgemaakte ravigotesaus.
Verder kun je er natuurlijk ook lekker wat stokbrood bij geven.
Zilte zeesalade met lamsoor maken – Bereiding
Maak alvast de dressing door de sesamolie en sojasaus te mengen.
De edamame boontjes kwamen uit de vriezer en heb ik nog zes minuutjes gekookt.
Ondertussen snijd je de komkommer in kleine blokjes en rasp je de wortel.
Dit zijn de enige handelingen die je moet doen vóór je borden met salade kunt opmaken.
Verdeel eerst de lamsoor over de borden. Ik heb de blaadjes even wat kleiner gescheurd, omdat dat makkelijker eet.
Vervolgens verdeel je er de wortel, komkommer en edamame over.
Strooi er de zeesla vlokken en broccolikiemen overheen en schenk er tot slot de dressing overheen.
Eet smakelijk!