Deze salade bevat veel winterse groentes, zoals boerenkool, wortels en pastinaak. Verder deed ik er stukjes Peas Maker door die ik krokant had gebakken in de Airfryer. Ik vind dit een ideale vleesvervanger, omdat het veel eiwitten bevat en maar uit drie ingrediënten bestaat. De dressing zorgt fris-zure smaak. Alles bij elkaar een lekkere en gezonde combinatie die je in een paar minuten op tafel zet. Het meeste werk doen de Airfryer en de oven voor je.
Ingrediënten voor deze winterse salade
Voor 2 personen heb je nodig:
- 100 gram krulslamelange
- 50 tot 75 gram boerenkool
- 2 wortels
- 150 gram pastinaak
- 30 gram Peas maker stukjes
- 10 groene olijven uit pot
- Een theelepel appelazijn
- Een theelepel plantaardige olie
- Een halve theelepel uienpoeder
- Een snufje knoflookpoeder
Voor de dressing:
- 3 eetlepels Vegan Zaanse Mayonaise
- 1 flinke theelepel mosterd
- 1 eetlepel vocht van de olijven in pot
- 1 theelepel citroensap
Winterse salade met krokante Peas Maker stukjes maken – Bereiding
De pastinaak en wortels gaan we roosteren in de oven. Verwarm hiervoor de oven voor op 200 graden. Schil de wortelen en de pastinaak en snijd ze in blokjes. Meng dit met een klein beetje olijfolie en bak ze op een bakplaat met bakpapier in ongeveer 20 minuten gaar.
Marineer de boerenkool in olijfolie (voor koude bereidingen). Kneed de olie en boerenkool goed door, daar wordt de boerenkool wat zachter van. Laat het vervolgens goed intrekken.
Ondertussen gaan we de dressing maken. Hiervoor meng je simpelweg alle ingrediënten. Voeg eventueel nog wat water toe als je dressing liever wat dunner wilt hebben. Je kunt de dressing in de koelkast zetten.
Doe nu de Peas Maker stukjes in een kom en laat ze 10 minuten wellen in kokend water. Giet ze vervolgens af en meng de stukjes met de appelazijn, olie, uienpoeder en knoflookpoeder. Zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn met de kruiden, azijn en olie.
Bak de Peas Maker stukjes op 180 graden in 8 minuten krokant in de Airfryer.
Als je klaar bent, kun je de salade opmaken op de borden. Verdeel de krulslamelange en gemarineerde boerenkool over de borden. Schep er de blokjes wortel en pastinaak overheen. En voeg daarna de Peas Maker stukjes toe. Garneer je salade tot slot nog met de olijven en schep er de dressing overheen.
Serveer de salade eventueel nog met wat stokbrood.
Eet smakelijk!