Het was een week vol gemakkelijke gerechten en bijna allemaal ook nog eens gezond. Een tevreden terugblik dus voor mij.
Lekker kokkerellen in het weekend
Op zaterdagavond aten we ramen, onze favoriete Japanse soep met noedels. Het was sowieso een dag waarop ik lekker veel in de keuken heb gestaan. ‘S-ochtends maakte ik al heerlijke speculaas muffins en ‘s-middags maakte ik verschillende wrap hapjes voor het Sinterklaasspel dat we die avond hadden.
Pasta’s
Het was zondagavond een wat rustigere dag qua koken. We maakte het onszelf gemakkelijk en aten een pasta met champignons, spinazie en olijven.
We hadden op maandagavond een uitje met het werk. We aten vooraf bij het restaurant NextDoor in Eindhoven. We kregen een pasta arrabiata met rucola en tomaten. Het toetje was ook heel erg lekker. We kregen allemaal een chocolademousse met frambozen cake. Jordan kreeg een lactosevrije panna cotta van kokosmelk. Het zag er niet alleen heel mooi uit, maar was ook allebei echt lekker.
Lekker makkelijk
Dinsdagavond deden we even wat minder gezond en kozen we voor een frietjes.
Het werd woensdagavond ook een gemakkelijk gerecht, maar wel een stuk gezonder. Ik maakte meergranenrijst met champignons, aubergine en teriyakisaus.
En op donderdagavond kozen we weer voor een wokgerecht. Dit keer bakte ik Vietnamese wokgroente van de Jumbo met bloemkoolrijst en falafel erbij.
We sloten deze eetweek vrijdagavond af met zelfgemaakte bami en vegetarische saté van Mora. Ook weer best snel klaar en heel lekker.
Volgende week?
De komende week zul je ook weer wat gemakkelijke gerechten met veel groente voorbij zien komen. Het blijven toch de bekende drukke december weken. Maar je kunt ook nog wel de nodige Sinterklaasbaksels verwachten. Genoeg dus om volgende week weer terug te komen voor een nieuw weekoverzicht.
Nog een fijne zondag!