Weekoverzicht #44

Header week 44

Het was een gevarieerde week qua gerechten die op tafel stonden. We aten pasta, frietjes en vooral veel verschillende Aziatische gerechten.

Poging 1 :Vega Zweedse Ballen

Een van de nieuwe doelen voor dit blog is om van de recepten die ik heb geschreven voor ik stopte met vlees eten , ook een vegavariant te maken. Ik deed zaterdagavond een eerste poging voor vegetarische Zweedse balletjes. Ze waren wel lekker geworden, maar ik vond ze qua structuur nog veel te zacht. Nog geen blogwaardig recept dus, maar ik ga zeker een nieuwe poging doen. De pasta met champignonsaus die ik erbij had, was wel erg lekker gelukkig.

Vegetarische Zweedse ballen en perencake

Verder had ik zaterdag zin in een herfstig baksel. Ik had nog veel peren in huis, dus ik maakte een peren-gember cake met kaneel. Echt heel lekker kruidig. Perfect voor guur herfstweer. Het recept volgt zeer binnenkort.

Avocado toast en curry

Tijdens onze citytrip naar Athene, ontdekte Jordan de avocado toast bij het restaurantje waar we elk dag ontbeten. Hij vond het zo lekker, dat ik zeker af en toe thuis moest maken. Afgelopen zondagochtend maakte ik het voor het eerst. Behalve gepureerde avocado met chili, hoort er ook een spiegelei bij. En natuurlijk lekkere dikke plakken geroosterd brood. Jordan vond het in elk geval heel lekker.

Avocado toast en curry mer bloemkool, aardappel en ei

Als avondeten hadden we zondag echt een heel lekker gerecht: curry met bloemkool, aardappel en ei. We vonden dit allebei zo lekker dat het zeker vaker terug gaat komen op het menu. Ook hiervan zal het recept wel een keertje volgen op dit blog.

Nasi

Op maandagavond hielen we het simpel met nasi een gebakken eitje en vegetarische saté van Mora. Altijd prima. En ja, we hebben best veel eieren gegeten deze week haha.

Nasi met ei en vegetarische saté

Eigenlijk wilde ik dinsdagavond een groenteovenschotel maken, maar Jordan had zin in frietjes en dus werd het toch de ‘frietchinees’ in het dorp.

Frietjes en sushi van Sakana

Sushi!!

En woensdagavond was natuurlijk weer filmavond. We gingen heel toepasselijk naar de film Halloween. Van tevoren aten we sushi bij Sakana in Eindhoven. Die hebben trouwens een nieuwe kaart en nog steeds veel vegetarische opties. Ik vind de kwaliteit ook iets beter geworden, maar de porties zijn wel kleiner.

En curry again

We aten donderdagavond weer een curry gerecht. Dit keer rode curry met gember, knoflook en tofu. De tofu had ik eerst even wat garam masala kruiden geroosterd in de oven. Ook dit gerecht was weer heel lekker. Wat we overhadden heb ik de volgende als lunch opgewarmd op het werk en toen was het nog lekkerder, zoals vaak met Aziatische gerechten.

Tofu curry en vegetarische shoarma

Vrijdagavond sloten we de week af met vegetarische shoarma van tempeh en natuurlijk frietjes. Een perfect begin van het weekend-gerecht.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.