Het weekoverzicht ziet er deze keer een beetje anders uit dan normaal. Afgelopen maandag moest ik namelijk bij de tandarts een kies laten trekken. Dus maandag en dinsdag heb ik een beetje geïmproviseerd met eten. Voor ontbijt en lunch heb ik de dagen na het trekken ook vooral yoghurt gegeten. Maar het geneest allemaal heel snel, dus vanaf woensdagavond at ik eigenlijk al weer normaal.
Grieks avondeten
Het weekend vooraf heb ik natuurlijk ook nog heel veel lekkers gegeten. Op zaterdagavond aten we vegetarische souvlaki die ik zelf had gemaakt van tempeh. De pita’s had ik ook zelf gemaakt en die zijn erg goed gelukt. Supergaaf om te zien hoe mooi ze opbolden tijdens het bakken in de pan. Het recept volgt natuurlijk binnenkort op dit blog.
Omdat ik op zondagavond alleen thuis was, had ik wat lasagne gemaakt die we nog in de vriezer hadden. Altijd prima natuurlijk.
Vloeibaar/ mushy eten
Op maandagavond had ik een soepje als avondeten gepland, omdat ik natuurlijk die dag mijn kies moest laten trekken. Vloeibaar eten leek me het veiligst. Omdat in de Chinese tomatensoep van Unox room bleek te zitten, heb ik voor Jordan erwtensoep ontdooid die we nog in de vriezer hadden. Hij kon meteen ook de rookworst van de Vegetarische Slager uitproberen voor erdoor. Jordan vond het in elk geval erg lekker. Ik heb heel voorzichtig een inniemini stukje geprobeerd (kan het toch niet laten hé ) en het smaakte echt goed.
Voor de dinsdagavond had ik eigenlijk alweer normaal avondeten gepland, optimistisch als ik ben 🙂 … Maar dat was echt nog geen goed idee. Gelukkig had ik voor de zekerheid ook nog spinazie a la crème en aardappelpuree gekocht. En ik heb heel voorzichtig er een paar vegetarische vissticks bij geprobeerd te eten. Wel in hele kleine stukjes natuurlijk. Jordan houdt absoluut niet van aardappelpuree dus hij had aardappelkroketjes erbij.
Veel brood en aardappels
Op woensdagavond kon ik weer redelijk normaal eten. We aten Turks brood met falafel, hummus, komkommer en ui. Nog wel met mes en vork hoor, want zo een stuk uit het broodje happen ging nog niet. Zo ver kon mijn mond nog niet open zonder pijn.
De hamburger die we op donderdagavond aten ging dus ook netjes met mes en vork. Maar ik eet burgers sowieso het liefst op die manier. Ik heb de burgers belegd met avocado en gebakken ei. Een super combinatie, ondanks dat de avocado nog niet helemaal rijp en dus een beetje hard was.
Van het avondeten op vrijdagavond ben ik vegeteren een foto te maken. We aten broccoli met champignons uit de oven. Voor erbij hadden we gebakken aardappeltjes en spinazieschnitzel.
Als ik terugkijk op de week was het niet zo heel gevarieerd. Veel brood en aardappel. Volgende week zit er gelukkig weer wat meer diversiteit in.