Alweer week 40. Wat gaat de tijd snel. Lekker cliché haha. Maar ergens vind ik ook wel fijn dat de herfst weer is aangebroken. Op de één of andere manier krijg ik altijd heel veel kookinspiratie rond deze tijd. Sowieso is het weer tijd voor stampotten, wat ik erg lekker vind. En baksels met appel en peer. En natuurlijk gerechten met pompoen. Deze week was het menu nog niet zo herfstachtig. De eerste dagen na de vakantie hebben we vooral gemakkelijke gerechten gegeten, maar wel met veel groente erin.
Noodles en wok
Op zaterdagavond maakte ik ramen met paksoi, shiitakes, lente-ui en ei. En op zondagavond werd het een wokgerecht met Chinese wokgroente, vegetarische runderreepjes en noodles. Het was een weekend vol noodles haha.
Bami en even iets minder gezond
Om maar in de oosterse sferen te blijven aten we maandag bami met een gebakken eitje. Ook hier zaten weer verschillende groente door, zoals wortel, prei en taugé.+
Helaas doorbraken we op dinsdagavond toch even de gezonde tour. We haalden namelijk frietjes. Wel heel lekker natuurlijk.
Ramen again!
Omdat we woensdagavond naar de bioscoop gingen, aten we in de stad. Sinds kort zit in Eindhoven een Noodlebar, XU Noodles en die wilden we graag uitproberen. We kozen voor de vegetarische noedelsoep met taugé en tempura van zoete aardappel. Het was echt heel lekker. De beste ramen die ik tot nu toe in Eindhoven heb gehad.
Toch nog een herfstgerecht
We hebben op donderdag weer de weekboodschappen laten bezorgen en omdat ik zo’n zin had in herfstgerechten, maakte ik natuurlijk als eerste dit gerecht met gebakken appeltjes, spruitjes en een gehaktbal van De Vegetarische Slager. Appels en spruitjes bleek een lekker combinatie.
Op vrijdagavond sloten we de week af met een pasta. Ik maakte linguine met gele courgette, spinazie en knoflook en olijven. Dit is sinds ik het afgelopen zomer ontdekte echt één van mijn favoriete pastagerechten.