Het was deze week weer een keer niet zo’n gezonde week qua eten. Niet dat er heel veel fastfood voorbij kwam, maar er zat wel wat minder groente in de gerechten dan ik had gewild. Het was qua diversiteit een beetje een mix van Oosterse en Mexicaanse gerechten. En een beetje Belgisch, want frietjes haha.
Creatief met tempeh
Op zaterdagavond maakte ik weer eens shoarma van tempeh. Deze keer met curly fries en we probeerden de volkoren-spelt-pitabroodjes van de Jumbo uit. Deze zijn erg lekker en natuurlijk ook gezonder dan de gewone pitabroodjes, dus ik denk dat we deze wel vaker gaan eten.
Omdat ze bij Jumbo alleen blokken tempeh van 400 gram verkopen en dat natuurlijk veel te veel is voor met zijn tweeën, maakte ik op zondag weer een gerecht met tempeh. Deze keer maakte ik saté met zelfgemaakte saus naar een recept van Albert Heijn. Deze vegetarische saté was echt heel erg lekker en met de saus ben ik ook heel blij.
Twee keer eten buiten de deur
Deze week gingen we zelfs twee keer naar de bioscoop en hebben we dus ook twee keer in de stad gegeten. Op maandag aten we bij Chidoz. Dit is een Mexicaans eettentje. Vergelijk het concept een beetje met de Subway: je stelt je eigen gerechten samen door verschillende ingrediënten te kiezen. Jordan ging voor de vegan burrito en ik koos voor een nacho bowl met o.a. bonen, rijst, tomaat, sla, kaas en guacamole. Het was verrassend lekker. Ik ben namelijk meestal niet zo van het Mexicaans voor uit eten, omdat ik het gewoon niet zo heel bijzonder vind qua smaken. Maar het eten bij Chidoz was echt heel lekker. Hier gaan we dus wel vaker terug komen.
Op dinsdagavond was het wederom een bioscoopavond. Deze keer kozen we voor een frietje bij Dik en Lang.
Gelukkig weer wat meer groente
Gelukkig stond er woensdagavond weer wat gezonder eten op tafel. Ik maakte wraps met hummus, gebakken courgette, tomaat, falafel en munt. We aten ieder drie wraps, want ze zijn erg licht.
Op donderagavond stond ik een keertje wat langer in de keuken en maakte ik een rode curry met zoete aardappel, paprika en courgette. Lekker en goed gevuld met groente.
Als afsluiter van deze eetweek, maakte ik vrijdagavond chimichanga’s. Dit zijn wraps gevuld met spinazie, zwarte bonen, paprika en ui die nadat ze gevuld zijn nog even worden gebakken in olie. Hierdoor krijgen ze een lekker knapperig kortsje. Voor erbij had ik gekookte rijst en salsasaus.