Zoals vorige week beloofd, is mijn weekmenu de afgelopen week een stuk gezonder geweest. In het weekend ging het nog niet helemaal, maar over de doordeweekse dagen ben ik dik tevreden. Allemaal lekkere en gezonde gerechten op het menu. En ik heb ook weer eens een keer iets gebakken.
Weekend met poffertjes en friet
We begonnen zaterdagavond met poffertjes. We hebben een tijdje geleden een wafelmaker gekocht en daar zitten ook poffertjesplaten bij, dus die moesten we natuurlijk een keer uitproberen. Omdat ik sojamelk in het beslag heb gebruikt en plantaardige boter voor het invetten van de platen, worden de poffertjes niet zo bruin als je misschien gewend bent. Ze waren wel heel lekker met de poedersuiker en kaneel erop.
Als toetje hadden we later op de avond nog een plakje zelfgemaakte matcha cake. Die vond ik eigenlijk nog veel lekkerder dan de poffertjes.
Op zondagavond aten we frietjes bij De Smickel in Son en Breugel. Helaas ben ik vergeten hier een foto van te maken.
Eindelijk: weer veel groente!
Na zo’n weekend was het ook wel weer fijn om doordeweeks weer gewoon gezond te eten, met veel groente. Op maandagavond maakte ik sweet chili met een groentepakket van de Jumbo. In plaats van kip, heb ik hier bloemkoolroosjes aan toegevoegd. Vooral Jordan vond dit erg lekker, omdat het gerecht een beetje de zoet-zurige smaak heeft, zoals veel gerechten van de Chinees.
We aten op dinsdagavond weer eens buiten de deur. Deze keer gingen we voor gado gado en nasi van Spado food in de Downtown Gourmet Market in Eindhoven. Ik vind de nasi hier altijd super lekker, dus het was weer echt genieten.
Vegetarische ovenschotel
Op woensdagavond stond ik wat langer in de keuken dan normaal doordeweeks, omdat we een ovenschotel aten waarvoor ik nog wat dingen moest voorbereiden voor het de oven in kon. Het was een vegetarische ovenschotel met aardappelschijfje, spinazie en gebakken ei. In plaats van kaas heb ik het bovenop bestrooid met edelgistvlokken. De volgende keer maak ik er denk ik een kaassausje van voor bovenop de schotel, dat maakt het geheel toch net wat smeuïger.
Weer een improvisatie curry
Ik heb deze week ook weer een eigen recept in elkaar gedraaid. Ik maakte een curry met Thaïse wokgroente en rijst. De currysaus heb ik gemaakt met knoflook, gember, verschillende kruiden, tomatenpuree en kokosmelk. Het was weer een erg lekker gerecht.
We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met een mie-gerecht met broccoli, champignons en vegetarische kipstukjes.
Terugkijkend op deze week ben ik vooral over de doordeweekse dagen erg tevreden. Nu deze lijn nog vasthouden haha.. Maar dat gaat de komende week in elk geval zeker weer lukken.