Het was een drukke week en we hebben twee keer buiten de deur gegeten, dus ik heb wat minder zelf in de keuken gestaan dan normaal. Maar ik heb wel weer een nieuw gerecht gemaakt waar ik heel enthousiast over ben. En natuurlijk komt er weer veel lekkers voorbij.
Nog even in Oostenrijkse sferen
Zaterdag kookte ik het meeste uitgebreid. Ik maakte bloemkool schnitzels. Dit gerecht had ik eind vorig jaar al een keer uitgeprobeerd, maar toen was ik nog niet helemaal enthousiast over het resultaat. Ik vond het een beetje flauw en de paneerlaag was niet echt dik genoeg. Na de wintersportvakantie in Oostenrijk had ik zin om weer eens zelf vegetarische schnitzels te maken en besloot ik dus dit recept nog een kans te geven. Door de bloemkool voor het paneren nog te marineren in een zelfbedachte kruidenmix, bleek het echt een stuk smaakvoller. Echt een aanrader deze vegetarische bloemkool schnitzels.
Vorige week hadden we voor in de pasta zongedroogde tomaten en olijven gekocht. Om te zorgen dat wat we van de tomaatjes en olijven over hadden toch nog gebruikt werd, besloot ik zondag een pizza te maken. Het werd een pizza met champignons, groene paprika, cherry tomaatjes en natuurlijk olijven en zongedroogde tomaten. Altijd lekker natuurlijk zo’n zelfgemaakte pizza.
And so it begins …
Op maandagavond begon de hectiek van de week. We gingen ‘s-avonds naar mijn ouders voor de verjaardag van mijn vader. Voor we daarheen gingen, hebben we in de stad nog even snel een burger gegeten bij De Burger in Eindhoven. We kozen voor de cassave burger. Die was erg lekker. Die was echt heel lekker, maar helaas viel het wat minder goed. Ik heb de hele avond last gehad van een borrelende buik en Jordan kreeg er die nacht echt last van. Dus wat betreft was het helaas geen succes.
Dinsdagavond had ik, nadat we bij de tandarts waren geweest, gelukkig wel tijd om zelf in de keuken te staan. Ik maakte een spinazie curry met kokos en cashewnoten. Het recept hiervoor kwam ik tegen op de website van Hello Fresh. Het was echt heel lekker. Dus dit gerecht ga ik misschien nog wel vaker maken.
Omdat ik woensdagavond alleen thuis was, besloot ik een stamppot te eten. Daar houdt Jordan namelijk niet van en ik vind het wel echt lekker. Ik koos voor een portie hutspot met vegetarisch spekjes dat ik nog in de vriezer had staan. Lekker makkelijk en dat kwam goed uit, omdat ik na het werk eerst nog moest gaan stemmen en het allemaal dus wat langer duurde voor ik thuis was.
Ik werk meestal op donderdag vanuit huis en dat betekent dat ik die dag ook gemakkelijk iets meer tijd kan besteden aan het maken van een lunch. Ik maakte caprese tosti’s met mozzarella, pesto en tomaat. Super lekker. Voor ‘s-avonds hadden we vegetarische bami met gebakken banaan. Dit gerecht heb ik al eens vaker gemaakt en het recept hiervoor komt van De Jumbo.
We sloten de week vrijdagavond af met een etentje met mijn schoonouders bij restaurant Gezana. Wij kozen voor een mix van drie vegetarisch gerechten en mijn schoonouders hadden het gerecht met kabeljauw en een gerecht met kip. Het viel allemaal weer erg goed in de smaak. Ze hadden bij Gezana trouwens ook verschillende Afrikaanse biertjes. Ik heb de Bedele uit Ethiopië uitgeprobeerd. Dit was echt lekker biertje. Veel lichter van smaak dan normaal pils (minder bitter).
Volgende week weer wat meer zelf koken
Ik merk overigens wel dat ik als ik doordeweeks wat minder in de keuken heb gestaan, het nog meer begint te kriebelen om dingen te gaan bakken en uitproberen. Gisterenmiddag heb ik dus de hele middag in de keuken doorgebracht. Zo fijn. Gewoon Spotify op en dan lekker bakken en nieuwe gerechten uitproberen. Daar word ik toch wel echt heel blij van. Maar meer over mijn de resultaten van die zaterdagmiddag in de keuken, lees je in mijn weekoverzicht van volgende week.