Spaghetti bolognese is denk ik de meeste bekende pasta in Nederland. Iedereen kent het wel van spaghetti met de rode saus met gehakt die je moeder vroeger maakten. Meestal kwam de sausmix uit een pakje. Maar dat is natuurlijk helemaal niet nodig. In dit blogartikel zie je hoe je helemaal zelf eenvoudig lekkere vegetarische spaghetti bolognese maakt.
Als je het goed wilt doen moet je bij bolognese-saus eigenlijk geen spaghetti eten, maar tagliatelle. Zo doen de Italianen het namelijk. Die kennen geen spaghetti bolognese. Dus als je dat liever wilt, kun je in dit recept de spaghetti gewoon vervangen door tagliatelle.
Ingrediënten vegetarische spaghetti bolognese
Voor 2 personen heb je nodig:
- 200 gram spaghetti
- 175 gram vegetarisch gehakt
- Een halve ui
- 150 gram wortel
- 100 gram bleekselderij
- 400 gram gezeefde tomaten ( je kunt evt ook zelf 4 of 5 tomaten pellen en fijn prakken).
- 1 handje verse basilicum
- 2 theelepels oregano
Vegetarische spaghetti bolognese maken – Bereiding
We beginnen met het snijden van alle groentes. Snipper de ui fijn en snijd de wortel en bleekselderij in stukjes.
Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui aan (ongeveer 2 minuten). Voeg nu de wortel en bleekselderij toe en bak dit nog 10 minuutjes mee.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
Voeg ondertussen het vegetarische gehakt toe aan de groente en bak dit nog 2 tot 3 minuten mee. Voeg de gezeefde tomaten en oregano toe. Goed doorroeren en nog vijf minuten laten doorwarmen.
Giet de spaghetti af, verdeel over de borden en schep de saus erover. Bestrooi tot slot nog met de basilicum.
Eet smakelijk!