Vegan Oreocake recept

Oreocake

Oreo’s zijn Jordan zijn favoriete koekjes, dus als ik daar iets maak, zit het eigenlijk altijd wel goed. Bovendien zijn Oreo’s volledig vegan, tenminste de traditionele. In sommige smaakjes kan wel melk of ei verwerkt zijn. Ik besloot deze keer een vegan Oreocake te maken. Natuurlijk is de cake verder ook helemaal vegan, omdat ik er geen zuivel of ei in heb gebruikt.

Tip! Wil je nog meer bakken met Oreo’s? Bekijk dan ook dit recept voor Frambozen puddingtaart met Oreo.

Ingrediënten voor vegan Oreocake

Je hebt nodig:

  • Een cakevorm van 25 centimeter
  • 100 gram Oreo’s + een beetje extra voor de garnering
  • 225 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 90 gram plantaardige margarine
  • 200 ml sojamelk
Vegan Oreocake

Vegan Oreocake maken – Bereiding

Verwarm eerst de oven voor op 170 gram (160 bij hetelucht) en vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.

Laat nu eerst de margarine smelten in een steelpannetje en zet dit apart om wat af te koelen.

Hak de Oreo’s in stukken. Dit kan je makkelijk doen door ze in een plastic zakje of theedoek te doen en er met een deegroller overheen te rollen. Je kunt ze ook met je handen stuk maken.

Meng in een kom de bloem, suiker en bakpoeder door elkaar en voeg een snufje zout toe. Roer dit nog een keer door.

Meng vervolgens de gesmolten margarine, sojamelk en appelazijn en meng dit met een garde door het bloemmengsel.

Als laatste spatel je de stukken Oreo doorheen. Houd een beetje achter voor de garnering!

Schep het beslag in de bakvorm en verdeel het goed. Daarna strooi je de achtergehouden stukken Oreo er nog overheen en bak je de cake in 60 minuten in de oven gaar.

Laat de cake goed afkoelen voor je ‘m uit de vorm haalt.

Smullen maar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.