We hadden eind september, begin oktober een paar dagen vakantie. Door de Corona-epidemie was het voor ons een uitgemaakte zaak dat als we überhaupt weg zouden gaan, het in Nederland zou moeten zijn. Daarom ging ik op zoek naar vegan friendly hotels in Nederland. Die zoektocht viel nog best tegen, want heel vaak is helemaal niet duidelijk of een hotel vegan mogelijkheden heeft. Uiteindelijk ben ik gelukkig wel een paar heel leuke dingen tegengekomen. Eéntje daarvan is Hotel Bieze in Borger, met het bijbehorende restaurant Vlint 21.
Op de website van het restaurant zag ik dat ze in elk geval verschillende vegan opties hadden voor lunch en diner. Dat stemde dus alvast hoopvol. Daarnaast heb ik het hotel gemaild om te checken of ze ook vegan ontbijtopties hadden. Dat was gelukkig het geval, maar je moet het wel van te voren even aangegeven.
Vegan diner opties
We zijn uiteindelijk twee nachten in het hotel gebleven en ik ben echt heel erg tevreden over het eten. Het begon de eerste avond met het diner. Hier bestelden we als voorgerecht een carpaccio van zoete aardappel. Die was echt heel erg lekker. De flinterdunne plakjes van zoete aardappel geven het echt de structuur van carpaccio en de combinatie met de salade, zongedroogde tomaatjes, cashewnoten en saus laten het ook echt naar carpaccio smaken.
Als hoofdgerecht bestelde ik de vegan saté. Dit bleek een saté van tempeh te zijn. Nu werk ik thuis ook regelmatig met tempeh en heb ik er ook wel eens saté van gemaakt, dus dat voelde vertrouwd. De satésaus was echt heerlijk. Verder krijg je er rijst, atjar en cassave kroepoek bij. Jordan ging voor een Dutch Weed Burger, die er ook erg goed uit zag.
Het toetje waar we allebei voor kozen was een banaan-pistachetaartje. Dat was ook echt lekker. Je krijgt er overigens vegan kokosijs en slagroom bij wat het helemaal afmaakt. Maar de taart is van zichzelf al heel lekker.
Over het voor- en nagerecht waren we allebei zo erg tevreden dat we de volgende avond precies hetzelfde bestelden. Voor het hoofdgerecht koos ik voor een Beyond Meat burger met vegan kaas, ui en tomaat. De kaas was echt heerlijk. Het geheel geeft je echt het gevoel dat je een hamburger aan het eten bent. Jordan ging die avond voor de saté.
Het vegan hotelontbijt
Het vegan ontbijt was ook heel netjes verzorgd. We kregen bij het brood vegan kaas, vegan boter en verschillende soorten zoet beleg, zoals pindakaas, vruchtenhagel en jam. Verder kregen we een kommetjes sojayoghurt met fruit en muesli. Helemaal prima.
Lunch opties
Omdat er verder in Borger en omgeving niet heel veel vegan friendly restaurants zijn, besloten we op de tweede dag ook te lunchen in het hotel. Ze hebben verschillende vegan opties, maar wij gingen voor een vegan salade. Daar serveren ze brood en vegan roomkaas bij. Die roomkaas was overigens ook echt heerlijk. Verder was de salade erg lekker, met stukjes mango erdoor en ingelegde rode ui en tomaat. Een mooie combi van zoet en zuur.
Al met al ben ik dus heel erg tevreden over het vegan eten in Hotel Bieze / Restaurant Vlint 21. Behalve de dingen die wij gegeten hebben, bieden ze nog veel meer vegan opties aan. Ben je dus op zoek naar een vegan friendly weekendje weg in eigen land, dan kan ik je dit hotel zeker aanraden.
Genoeg te doen in de omgeving van het hotel
Overigens is Borger de hunebedhoofdstad van Nederland. Er liggen veel hunebedden in de buurt en je kunt er ook erg mooi wandelen. Op de terugweg zijn we ook nog even langs Kamp Westerbork gegaan, wat op een half uurtje rijden er vandaan ligt. Verder ligt Borger heel centraal tussen Assen en Emmen. Dus er is zeker genoeg te doen in de omgeving.