Een English Breakfast wordt natuurlijk gemaakt met worstjes, bacon en ei. En vaak ook nog met bloedworst erbij. Hier een vegan versie van maken, lijkt dus best een uitdaging. Maar dat valt eigenlijk wel mee. Er zitten namelijk ook ingrediënten in dit al vegan zijn, zoals de witte bonen in tomatensaus, rösti’s en de tomaten en champignons.
Nu kan Jordan ook niet zo goed tegen tomaten en champignons, dus voor mij was de uitdaging iets groter, maar ik heb toch een mooi vegan alternatief gemaakt voor een vegan breakfast.
Vegan English Breakfast – Wat heb je nodig?
Voor 2 personen gebruik je de volgende ingrediënten:
- 4 vegan worstjes
- 6 -8 rösti’s
- 200 gram spinazie
- 2-3 avocado’s
- Een beetje chilipoeder
- Een potje/ blik witte bonen in tomatensaus (210ml)
- 6 sneetjes wit brood
Voor de worstjes heb ik wel gewoon vegan worstjes uit de supermarkt genomen. Verder komen de rösti’s ook gewoon uit de vriezer. Dus al met al is dit English Breakfast ook nog eens heel snel klaar te maken.
Vegan English Breakfast maken – Bereiding
Om alle ingrediënten klaar te maken, moet je de volgende handelingen verrichten:
- Verwarm de rösti’s in de oven en bak de worstjes.
- Bak ondertussen de spinazie in een wok tot de spinazie geslonken is.
- Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een steelpannetje.
- Verwijder de pit en de schil van de avocado’s en pureer deze in een keukenmachine. Ik vond het zelf lekker om hier wat chilipoeder bij te doen en de avocado te fijn te pureren. Een beetje grotere stukjes mogen er nog wel in zitten.
- Rooster de sneetjes brood.
Vegan English Breakfast serveren
Verdeel de gepureerde avocado, spinazie, rösti’s en worstjes over de borden. De witte bonen in tomatensaus serveer ik het liefst in een apart bakje, zodat de saus niet door de andere ingrediënten heen loopt.
Serveer hier het geroosterde brood bij.
Eet smakelijk!
Tip! De gepureerde avocado is voor heel lekker als je die op het geroosterde brood smeert!