Vegan chimichangas

Chimichanga's

De Tex-mex chimichanga is een gerecht dat ik pas sinds een jaar ken. Daarvoor had ik er nog nooit van gehoord. Toen ik er echter een keer een recept voor tegenkwam, zei Jordan meteen dat ik het een keer moest maken. Hij was enthousiast, omdat hij het herkende van een filmpje op Youtube van Deadpool.

Wat is een chimichanga?

Het is eigenlijk gewoon een gefrituurde burrito die vooral veel gegeten wordt in het Zuid-Westen van de Verenigde Staten. Vooral een vette hap dus, zou je misschien denken. Maar dat hoeft niet per sé. Ik frituur ze namelijk niet, maar bak ze alleen even kort in een beetje olie in de koekenpan. En dan zijn de chimichangas minstens zo lekker. Orgineel zit er ook vlees en kaas in, maar ik maak altijd deze vegan variant.

Recept voor vegan chimichangas

Ingrediënten
Voor 4 chimichangas heb je nodig:

1 ui
1 groene paprika
1 rode paprika
200 gram zwarte bonen uit blik
1 theelepel chilisaus
100 gram spinazie
4 medium tortilla wraps
Rijst en salsasaus om erbij te serveren.

Chimichanga's

Zelf vegan chimichangas maken – Bereiding

We beginnen met het snijden van de groentes. Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Bak dit alles in een koekenpan met een beetje olijfolie ongeveer 10 minuten.

Ondertussen laat je bonen uitlekken en die voeg je samen met de chilisaus na de 10 minuten toe aan de uien en de paprika. Bak alles nog 1 minuut en haal dan de pan van het vuur.

Verhit in een wok wat olie en bak hierin de spinazie totdat deze geslonken is. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Schep nu in het midden van elke tortilla een beetje spinazie. Schep daarna het bonen-paprika mengsel op de spinazie.

Vouw vervolgens de zijkanten van de wraps over de groenten, zodat je een vierkant of rechthoekig pakketje krijgt.

Chimichangas uit de oven

Chimichangas bakken – Koekenpan of oven

Verhit nu in een grote koekenpan een laag olie. Als de olie heet is, leg je de pakketjes met de dichtgevouwen kant naar beneden in de pan. Bak ze kort aan beide kanten. Ongeveer 2 minuten per kant of totdat ze knapperig en goudbruin zijn.

Laat de chimichangas even uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze vervolgens met rijst en salsasaus.

Update 5-8-2020 – Ik ontdekte laatst dat je chimichangas ook kunt verwarmen in de oven. Ze worden dan een stuk minder vet dan wanneer je ze frituurt in olie. En eerlijk gezegd, vind ik ze uit de oven ook lekkerder. Verhit hiervoor de oven voor op 200 graden (185 graden bij hetelucht) en bak de chimichangas 20 tot 25 minuten. Je ziet vanzelf wanneer ze goed zijn, omdat ze dan een mooi bruin kleurtje beginnen te krijgen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.