Een tijde geleden improviseerde ik dit recept voor een vegan champignonroomsaus en deze bleek echt ontzettend lekker. Heerlijk romig. En ik denk dat het behalve een lekkere saus ook een goede basis kan zijn voor ragout of champignonsoep Daarom wil ik dit recept toch nog even met jullie delen.
Recept voor vegan champignonroomsaus
Ingrediënten voor 2 personen
250 gram champignons in plakjes
1 theelepel nootmuskaat
Een snufje foelie
Een snufje piment
1 flinke eetlepel bloem
250 ml soja room (bijvoorbeeld Alpro Cuisine)
Een groentebouillonblokje
Een eetlepel sojasaus
Vegan champignonroomsaus maken – Bereiding
Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie de schijfjes champignon bruin.
Ondertussen verhit je een klein laagje olie in een steelpannetje. Draai het vuur laag en roer de nootmuskaat, foelie en piment door de olie tot de kruiden beginnen te geuren. Dit gaat vrij snel.
Doe er dan de eetlepel bloem bij. Goed roeren, zodat het niet aankoekt.
Voeg daarna de sojaroom, de sojasaus en het verkruimelde bouillonblokje toe. Ook nu weer echt goed roeren, liefst met een kleine garde, zodat je geen klontjes krijgt en de bloem goed oplost in de room.
Laat nog even 5 -10 minuutjes zachtjes doorkoken totdat je een mooie dikke saus krijgt. Wel regelmatig blijven roeren. Schep er tot slot de champignons door. En klaar is je vegan champignonroomsaus.
Eet smakelijk!