Chocolade met kokos vind ik een heel erg lekkere combinatie. Vroeger, toen ik nog niet vegan at, waren de Bounty’s in de Celeberationsdozen ook mijn favoriet. Daarom besloot ik deze smaken te combineren in deze taart. Ik maakte er een redelijk gezonde taart van, met heel veel nootjes. Er zit geen suiker zin, maar wel dadels en ahornsiroop.
Nog even een tip tussendoor trouwens: bij IKEA verkopen ze heerlijke chocoladecakejes met kokos. Een echte aanrader als je een vegan alternatief zoekt als bounty-liefhebber.
Deze taart is trouwens wel erg machtig, dus neem er een klein stukje van. Bonus is dat je er dan vaker een stukje van kunt nemen. 🙂
Ingrediënten vegan bountytaart
Met deze hoeveelheden maakte ik een taart met een diameter van 24 centimeter. Hier kun je 12 tot 16 stukken uit halen.
Je hebt nodig:
- 200 gram dadels
- 125 gram walnoten
- 125 gram cashewnoten
- 400 milliliter kokosmelk, ik gebruikte deze
- 125 gram kokosrasp
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 150 gram pure chocolade, ik gebruikte deze
Vegan bountytaart maken zonder te bakken – bereiding
Deze taart maak je dus zonder te bakken, maar de bountytaart moet wel een nacht opstijven in de koelkast. Houd er dus rekening mee dat je de taart moet maken op de dag voordat je ‘m wilt kunnen eten.
We beginnen met het maken van de bodem. Hiervoor meng je in een keukenmachine de dadels, walnoten en 75 gram van de kokosrasp. Dit wordt een plakkerig geheel. Doe dit op de bodem van je bakblik en druk het eventueel aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bakvorm met de bodem vervolgens in de koelkast.
Nu gaan we de witte kokoslaag maken. Hiervoor moet je eerst even de cashewnoten in een pan met water 10 minuten koken, zodat ze zacht worden. Giet ze af en meng de cashewnoten in de keukenmachine met 200 milliliter kokosmelk, de kokosolie, 50 gram van de kokosrasp en de ahornsiroop tot een glad geheel. Glad is hier trouwens wel relatief, door de kokosrasp houd je nog wel wat structuur in je mengsel.
Haal de taartvorm uit de koelkast en schep de witte kokoslaag op de bodem. Met een spatel kun je de laag mooi verdelen en uitstrijken. Zet de taartvorm weer terug in de koelkast.
Tot slot moeten we natuurlijk nog de chocoladelaag maken. Verwarm in een steelpannetje 200 milliliter van de kokosmelk. Als het warm genoeg is, breek je de chocolade in blokjes en roer je deze door de kokosmelk, totdat de chocolade gesmolten is.
Haal opnieuw de taartvorm uit de koeling en giet de chocoladelaag boven op de kokosvulling. Ook hier gebruik je weer een spatel om de chocoladelaag mooi uit te strijken. Zet de taart weer in de koelkast en laat deze minimaal een nacht opstijven voor je hem serveert.
Geniet ervan!
Hij is yummm!
Dankjewel!