Behalve sushi kun je in Japan op elke straathoek wel een kom ramen of udon noodles krijgen. Het recept voor ramen, behandelde ik al in een eerdere blogpost. Maar gewoon een simpele kom udonnoedels met ei is minstens zo lekker en dus zeker ook het uitproberen waard. Udon noodles zijn dikker dan de gewone noodles en worden vaak geserveerd met wat lente uitjes, een gekookt ei en eventueel tempura als bijgerecht. Hieronder vind je het recept dat ik heb gebruikt.
Ingerediënten Udon noodles
Voor 2 personen:
- 180-200 gram Udon noodles (ik heb die van het merk Hakubaku gebruikt)
- 3 lente uitjes
- Een bouillonblokje (groente of tuinkruiden)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 eieren (zachtgekookt)
Bereiding Udon noodles
Dit is echt het simpelste gerecht dat ik tot nu toe heb gemaakt voor dit blog. Breng een pan met water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Voeg vervolgens sojasaus en rijstazijn toe en roer goed door. Kook hierin de noodles ongeveer 10 minuutjes.
Snijd ondertussen de lente uitjes in stukken van ongeveer 1 cm. Eventueel kun je ze nog kort blancheren in kokend water.
Als de noodles klaar zijn, serveer je ze direct. Bestrooi ze met wat lente uitjes en een zacht gekookt ei (voorzichtig met pellen, want zoals je op de foto’s ziet, is het moeilijk om het ei heel te houden haha). In Japan serveren ze noodles meestal met een rauw ei, je kunt dit er dan doorheen roeren, maar ik heb gekozen voor zacht gekookt, omdat ik dat iets veiliger vind en de dooier is toch nog zacht, waardoor je het door de noodles kunt roeren.
Tip! Serveer bij de noodles nog wat tempura snacks met een dipsausje. Ik heb gekozen voor de Torpedo shrimps en de Noodle shrimps van het merk Super choice. Deze zijn er lekker te bereiden in de Air Fryer. Maar uiteraard ga ik voor dit blog ook nog een keer zelf tempura snacks maken.