Toen we eerder dit jaar in London waren aten we heerlijke vegan taco’s met Club Mexicana. Onze favoriet waren de taco’s met vegan shoarma. Deze besloot ik dus thuis een keer na te maken met shoarma van jackfruit. Het resultaat was erg lekker. Vooral de combinatie met verse koriander en groene salsa maakt het erg bijzonder.
Ingrediënten vegan taco’s met jackfruit shoarma
Voor 2 personen als hoofdgerecht heb je nodig:
- 6 tot 8 mini tortilla’s
- 1 blik pulled jackfruit, 550 gram (je kan ook gewone jackfruit kopen en die zelf in kleine stukjes maken)
- 5 gram shoarma kruiden (ik gebruik de rode van Pit&Pit, maar je kunt ze ook gewoon in de supermarkt kopen)
- 1 rode ui
Voor de garnering
- 1 avocado in plakjes gesneden
- 15 gram verse koriander
- Groene salsa (ik gebruik deze)
Taco’s met shoarma van jackfruit maken
Begin met het voorbereiden van de jackfruit. Giet de jackfruit af in een vergiet en spoel deze af met koud water. Laat goed uitlekken!
Meng de jackfruit vervolgens in een kom met een theelepel zonnebloemolie en de shoarma kruiden. Laat dit een half uur marineren.
Snijd de ui fijn en bak deze samen met de jackfruit in ongeveer 10 minuten gaar.
Bereid ondertussen de mini tortilla’s zoals beschreven staat op de verpakking.
Om de taco’s te serveren schep je er eerst wat van de jackfruit shoarma met ui op. Leg er een plakje avocado op en maak de taco’s af met koriander en groene salsa, naar smaak.
Eet smakelijk!