Linzen zijn voedzaam, gezond en goedkoop, maar ze hebben een wat saaie reputatie. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om van linzen iets heel lekkers te maken. Het beste voorbeeld is wat mij betreft dahl. Dit recept is ook nog eens heel gemakkelijk te maken.
In India bestaat dit gerecht al eeuwenlang. Je hebt verschillende soorten dahl, gemaakt met verschillende soorten linzen. Een paar jaar gelden plaatste ik al een recept voor dahl met rode linzen, die je maakt met tomaten erdoor. Deze keer maakte ik een gele dahl. Je kunt deze maken met gele of groene linzen. De gele kleur in de curry krijg je voornamelijk door de kurkuma.
Ingrediënten voor snelle gele dahl
Voor 2 personen heb je nodig:
- 125 gram gele of groene linzen
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel kurkuma
- Een halve theelepel chilivlokken
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 350 ml groentebouillon
- Koriander om te garneren (neem zoveel als je lekker vindt)
Gemakkelijke, gele linzen dahl maken – Bereiding
Je kunt de dahl het beste maken in een sauspan met een dikke bodem of eventueel een hapjespan.
Snijd eerst de ui fijn en pers de knoflook. Vervolgens verhit je twee eetlepels plantaardige olie in de pan. Fruit eerst de komijn en chilivlokken 1 minuut en voeg daarna de ui en knoflook toe. Bak dit nog een minuut mee.
Nu voeg je de linzen, bouillon en kurkuma toe. Laat dit op middelhoog vuur 25 minuten sudderen, met een deksel op de pan. Als de dahl daarna nog te dun is, moet je het nog wat langer laten sudderen.
Serveertip! Serveer de dahl met rijst en/of naanbrood.
Eet smakelijk!