Een broodje met roerei. Toen we nog regelmatig eieren aten, was dat toch wel één van mijn favoriete ontbijtgerechten voor in het weekend. Sinds we geen eieren meer eten (althans niet in gerechten die ik zelf maak), aten we dit dus nooit meer. Op diverse plekken online had ik natuurlijk wel al gelezen dat je gemakkelijk een vegan variant kon maken met tofu en kala namak. Maar het was er nog nooit van gekomen om dit uit te proberen.
Tot een paar weken geleden. Ik had bij De Online Drogist eindelijk eens kala namak gekocht. Dit is een soort, zwart, vulkanisch zout waar zwavel elementen in zitten. Hierdoor heeft ook echt de geur en smaak van ei. Ik heb er scrambled tofu mee gemaakt en het resultaat was echt heel lekker. We hebben dus weer een nieuw gerecht om uit kiezen voor onze weekendontbijtjes.
Recept voor scambled tofu met kala namak – Ingrediënten
Voor 2 personen heb je nodig:
- 250 gram tot 300 gram tofu. Ik heb het met twee verschillende soorten tofu uitgeprobeerd. Met deze krijg je de lekkerste structuur.
- 1 theelepel kurkuma (voor de gele kleur)
- 2 theelepels kala namak (bijvoorbeeld deze)
Scrambled tofu maken – Bereiding
De bereiding is eigenlijk heel simpel. Laat de tofu eerst goed uitlekken en knijp het blok daarna fijn tot kruimels. Prakken met een vork kan ook.
Roer de kurkuma en de kala namak erdoor.
Verhit in een koekenpan een klein beetje olie. Bak hierin het tofumengels tot het mooi bruin en krokant begint te worden (ongeveer 10 minuutjes).
Serveer de scrambled tofu op dikke plakken geroosterd brood of op een broodje.
Tip! Deze scrambled tofu is ook heel lekker in combinatie met avocado en natuurlijk kun je zelf nog allerlei groente door je vegan roerei doen als je dat lekker vindt.
Eet smakelijk!
Net gemaakt, ook met avocado! Echt heel lekker. Ik heb de avocado wel mee verwarmd en nog een theelepeltje sojasaus en een dessert lepel edelgist vlokken toegevoegd op het eind.