Aangezien de wortelcake eerder deze maand zo goed was bevallen, besloot ik weer een cake te maken met groente erin verstopt. Om in de herfstige sfeer te blijven, koos ik voor een pompoencake. Ik maakte ze met pompoenblokjes uit de vriezer die ik eerst nog even had gekookt. De combinatie met banaan, pecannoten en verschillende kruiden, maakt deze cake extra lekker.
Ingrediënten vegan pompoencake
Voor 1 cake heb je nodig:
- 250 gram speltbloem, maar je kunt ook tarwebloem gebruiken
- 6 gram bakpoeder
- 400 gram pompoenblokjes
- 90 ml zonnebloemolie
- 1 banaan
- 50 gram rozijnen
- 50 gram pecannoten (fijngehakt) + nog een paar hele noten om de cake te garneren
- 40 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 5 gram speculaaskruiden
Vegan pompoencake maken – Bereiding
Kook eerst de pompoenblokjes ongeveer 10 minuten in kokend water. Giet ze af en laat een beetje afkoelen. Je kunt de blokjes eventueel ook naspoelen met koud water in een vergiet. Laat wel goed uitlekken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Pureer de pompoenblokjes, met de zonnebloemolie en de banaan erbij. Spatel vervolgens de rozijnen en vanille extract er doorheen.
Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, suiker en speculaaskruiden en meng er met een garde het pompoenmengsel doorheen, tot je een mooi beslag krijgt. Spatel tot slot de fijngehakte pecannoten er doorheen.
Vet een cakevorm in of leg er wat bakpapier in. Vervolgens giet je het pompoenbeslag in de cakevorm. Strijk het met de spatel goed uit naar de hoeken. Druk tot slot nog wat pecannoten bovenop in het beslag.
Bak de vegan pompoencake in 45 minuten gaar.
Laat de cake goed afkoelen voor je deze uit de vorm haalt en aansnijdt.
Smullen maar!