Zoals beloofd verschijnen er de komende tijd weer flink wat ‘bakrecepten’ op dit blog. Na de koekjes met gember van vorige week, is het deze keer de beurt aan de matcha koekjes. Matcha is een favoriet ingrediënt van Jordan en hij houdt ook erg van koekjes, dus dit was sowieso een succes. Zelf vond ik deze koeken natuurlijk ook heel erg lekker.
Ingrediënten voor vegan matchakoeken
Voor ongeveer 10 koeken heb je nodig:
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 100 gram plantaardige margarine
- 150 gram bloem
- 5 gram matchapoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- Een snufje zout
Vegan koeken met matcha maken – Bereiding
We gaan natuurlijk eerst het koekdeeg maken. Hiervoor snijd je de plantaardige margarine in blokjes en meng je deze in een keukenmachine met de kokosbloesemsuiker. Let op! Niet te lang meng, de margarine mag nog niet helemaal zacht worden.
In een andere kom meng je de bloem, matchapoeder, bakpoeder en een snufje zout. Dit mengsel doe je vervolgens bij het margarine-suiker-mengsel. Je kunt dit met je handen tot een deeg kneden of dit door een keukenmachine laten doen.
Als het deeg klaar is, verwarm je alvast de oven voor op 180 graden.
Ondertussen rol je op een bebloemd werkblad het deeg uit tot een plak van 3 centimeter dik. Steek met de gewenste koekjesvorm de koekjes eruit en leg deze op een bakblik met bakpapier. Zorg daarbij voor voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze worden tijdens het bakken nog wat groter.
Bak de matcha koeken 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de koeken na het bakken op een rooster afkoelen.
Smullen maar!
Hey Amanda, zou ik aan de koekjes ook wat chocoladedruppels kunnen toevoegen? Alvast bedankt! Hartelijke groeten, lieve
Hallo Lieve, ja, hoor dat kan zeker. Ik denk wel dat smaak van de chocolade wat sterker is dan de matcha, waardoor je van de laatste minder proeft. Groetjes, Amanda