Deze kapucijnerschotel is een heerlijk, winters gerecht dat eigenlijke elke winter wel een keer bij ons voorbij komt in het menu. Door de smaken van de vegan spekjes, appelstroop en mosterd, krijg je heel warme en rijke smaken. Verder zitten kapucijners boordevol eiwit, vezels, ijzer, calcium, fosfor en B-vitamines. Dus ze lekker en gezond.
Ingrediënten voor vegan kapucijnerschotel
Als hoofdgerecht voor 2 personen heb je nodig:
- 1 ui
- 2 potjes kapucijners (330 gram (uitlek gewicht 215 gram) per stuk)
- 2 kleine augurken
- 160 gram vegan spekjes
- 2 eetlepels appelstroop
- 1 tot 1,5 eetlepels grove mosterd
Voor erbij maakte ik ook nog gebakken appeltjes met bietjes en aardappelkroketjes (die van Albert Heijn uit de vriezer zijn vegan).
Vegan kapucijnerschotel maken – Bereiding
Deze kapucijnerschotel is erg gemakkelijk om te maken en snel klaar.
We beginnen eerst met het snijwerk. Snijd de ui grof en de augurken in kleine blokjes. Verhit vervolgens is een braadpan of hapjespan wat olie en bak hierin de ui ongeveer 3 tot 5 minuten.
In een aparte koekenpan, bak je ondertussen de vegan spekjes lekker krokant.
Laat de kapucijners uitlekken en voeg deze toe aan de ui in de pan en bak dit 2 tot 3 minuten mee. Roer daarna de appelstroop, mosterd en blokjes augurk erdoor en laat dit nog ongeveer 3 minuten mee opwarmen.
Roer er aan het eind nog de gebakken spekjes doorheen.
Serveer de vegan kapucijnerschotel met wat lekkere bijgerecht, zoals gebakken appel, bietjes en aardappelkroketjes of gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!