Op zomerse dagen, of bij een barbecue is een zelfgemaakte salade erg lekker. Zo maakte ik laatst zelf deze vegan huzarensalade, zonder rundvlees, maar wel met allerlei anders lekkers. Ik deed er aardappels, erwtjes, wortel, appel, augurk en zilveruitjes door en natuurlijk een lekkere dressing. Met dit recept maak je zelf ook eenvoudig deze lekkere plantaardige huzarensalade.
Ingrediënten vegan huzarensalade
Als hoofdgerecht voor 2 personen of als bijgerecht voor 4 personen heb je nodig:
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 100 gram diepvriesdoperwten
- 50 gram wortel
- 1 kleine appel, liefst Granny Smith vanwege de wat zuurdere smaak
- 3 augurken
- 2 eetlepels zilveruitjes
Voor de saus:
- 3 eetlepels vegan mayonaise, bijvoorbeeld van Oliehoorn
- Een eetlepel sojayoghurt
- 1 theelepel yoghurt
- 1 theelepel appelazijn
Zelf vegan huzarensalade maken – Bereiding
Begin met de aardappels. Schil ze en snijd ze in blokjes. Kook de stukken aardappel ongeveer 10 minuten in kokend water. Als je ze met een vork kunt inprikken, zijn de aardappels gaar. Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
Giet de aardappels en erwtjes af en spoel af met koud water. Zet de aardappels apart en laat ze ondertussen verder afkoelen.
Rasp in de tussentijd de wortel en appel (met de schil) en snijd de augurken in kleine blokjes.
Meng vervolgens in een kommetje de ingrediënten voor de saus.
Als de aardappels voldoende zijn afgekoeld, doe je ze samen met de erwtjes in een grote kom. Voeg de geraspte wortel en appel toe en tot slot de augurken en zilveruitjes. Roer alles voorzichtig door elkaar.
Roer er tot slot de saus doorheen.
Je kunt de salade direct serveren of in de koelkast bewaren tot je gaat eten. Eventuele restjes kun je ook nog een paar dagen bewaren in de koelkast.
Tip! Serveer deze vegan huzarensalade met wat stokbrood als avondmaaltijd of als bijgerecht bij een barbecue.
Eet smakelijk!