Zo heel af en toe maak ik vegan pancakes als lunch. Omdat ik geen ei gebruik, is het lastiger om echt luchtige, fluffy pancakes te maken. Het is nu toch eindelijk gelukt, door banaan en geweekt chiazaad in het beslag te doen. Dit leverde heerlijke fluffy pancakes op.
Ingrediënten voor fluffy vegan pancakes
Voor 2 porties van 3 pancakes heb je nodig:
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- Anderhalve banaan (de helft die je overhoudt kun je bij de pancakes serveren)
- 300 ml havermelk
- 2 eetlepels chiazaad
Vegan fluffy pancakes maken – Bereiding
Om deze luchtige vegan pancakes te maken, heb je twee kommen nodig. Mix in één kom de bloem, bakpoeder en kaneel.
In de andere kom prak je de banaan. Deze meng je met de havermelk en chiazaad. Laat dit 5 minuten staan, zodat de chiazaadjes kunnen wellen en het geheel iets dikker wordt.
Meng het bloemmengsel daarna voorzichtig door het banaanmengsel. Dit doe je beetje bij beetje, met een garde.
Laat het beslag nog even 5 minuten rusten.
Ondertussen verhit je in een koekenpan wat plantaardige margarine of olie. Als de pan heet genoeg is, kun je het beslag voor 2 tot 3 pannenkoekjes (afhankelijk van hoe groot je pan is), in de pan scheppen. Bak in ongeveer 2 minuten bruin en keer de pancakes om. Nu bak je ze nog twee minuten.
Als je meerdere sets pancakes moet maken, kun je de gebakken pannenkoekjes in de tussentijd warm houden in de oven. Ik zet de oven hiervoor op 80 graden.
Tip! Serveer de pancakes met seizoensfruit, vegan hazelnootpasta en/of vegan slagroom. Ik koos deze keer voor aardbeien erbij.
Eet smakelijk!