Champignonsoep is toch wel één van mijn favoriete soepen. Meestal wordt champignonsoep met room en/of melk gemaakt, maar je kunt net zo gemakkelijk een vegan versie maken. Voor deze vegan champignonsoep gebruikte ik sojamelk en een beetje plantaardige margarine. Het resultaat was heerlijk!
Ingrediënten voor vegan champignonsoep
Voor 1 liter soep heb je nodig:
- 500 gram kastanjechampignons (gewone champignons kan ook, maar ik vind kastanjechampignons het lekkerst hiervoor)
- 1 liter bouillon (paddenstoelenbouillon of groentebouillon)
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- Een handje selderijblaadjes
- 125 ml sojamelk
- Plantaardige margarine
- 2 eetlepels bloem
Vegan champignonsoep maken – Bereiding
Begin eerst met het snijwerk. Snijd de champignons in plakken en snijd de ui, knoflook en selderijblaadjes voor.
Verhit vervolgens in een pan de plantaardige margarine en fruit de knoflook en ui aan. Voeg daarna de champignons en selderij toe en bak dit mee tot de champignons bijna gaar zijn.
Roer vervolgens de bloem door de champignons en voeg de bouillon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook.
Zet vervolgens het vuur lager en roer de sojamelk door de soep. Laat de soep al roerend weer warm worden.
Ik vind het lekker om de soep iets dikker te maken door deze nog een beetje te pureren, maar je kunt de soep ook eten zonder dit te doen.
Eet smakelijk!