Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik had nog nooit roti gegeten. Dus toen ik voor de serie vegetarische wereldgerechten uitkwam bij dit gerecht, was het wel even lastiger om te bedenken hoe ik de smaak goed zou kunnen evenaren. Maar met dit resultaat ben ik heel tevreden.
Ingrediënten voor vegetarische roti
Voor 2 personen heb je nodig:
- 2 roti’s (ik heb die van het merk Faja Lobi gebruikt, te koop bij Jumbo)
- 250 gram bloemkool roosjes
- 200 gram sperziebonen
- 300 gram krielaardappelen (voorgekookt)
- 2 eieren
Voor de marinade:
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- Een snufje zout
Voor de saus:
- 1 eetlepel bloem
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
Vegetarische Surinaamse roti maken
Maak als eerste de sperziebonen schoon en snijd ze door de helft en kook de bloemkoolroosjes 3 minuten in kokend water. Goed afgieten. Kook daarna de sperziebonen nog 5 minuten voor.
Meng vervolgens de ingrediënten voor de marinade met 3 eetlepels olie en roer de bloemkoolroosjes erdoor. Laat dit minimaal 10 minuten marineren.
Kook ondertussen de eieren hard. Dit duurt ongeveer 9 minuten. Pel de eieren daarna en zet apart.
Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie en bak hierin de krieltjes goudbruin.
Verhit een tweede koekenpan en bak hierin de bloemkoolroosjes met de marinade.
Voeg alle ingrediënten voor de saus toe en 250 ml water. Goed doorroeren! Doe er daarna de sperziebonen bij en laat alles nog ongeveer 5 minuten doorkoken.
Verwarm ondertussen de roti’s volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schep het bloemkoolmengsel samen met de krieltjes en de in de stukken gesneden eieren op de roti pannenkoeken en vouw ze dicht.
Eet smakelijk!