Recept voor stroopwafel muffins

Muffins met stroopwafel

Stroopwafels zijn met stip mijn favoriet onder de koekjes. Best knap eigenlijk dus dat er al een hele tijd een zakje ministroopwafels onaangeraakt in de kast lag. Of eigenlijk niet, want het liefste eet ik de grote stroopwafels. Die kun je namelijk op je theeglas leggen, zodat de stroop smelt door de warmte. Dat kan met deze mini’s natuurlijk niet. Dus moest ik er wat anders mee en toen kwam ik op het idee om er muffins mee te bakken. Dat bleek super lekker! Daarom deel ik vandaag met jullie dit recept voor stroopwafel muffins.

Stroopwafel muffins maken – Wat heb je nodig?

Voor 12 muffins heb je de volgende ingrediënten nodig:

300 gram bloem
120 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
Zout
Flink wat kaneel (zoveel je lekker vindt en bij mij is dat dus heel veel haha)
2 eieren
250 ml sojamelk
120 gram plantaardige boter (gesmolten)
2 theelepels vanillearoma
Een zak ministroopwafels (grote stroopwafels kan natuurlijk ook)

Tip! Ik heb siliconen muffinvormpjes gekocht op Amazon, omdat ik papiertjes altijd zo’n gedoe vindt. En herbruikbare vormpjes zijn natuurlijk ook beter voor het milieu. Ik was erg blij hiermee, want de cupcakes blijven niet aan de vormpjes plakken en je haalt ze er super gemakkelijk uit. De vormpjes zijn trouwens ook heel stevig, wat goed uitkwam, want mijn muffinvorm is maar voor 6 muffins. De andere bakjes heb ik een ovenschaal gezet en dat werkte ook prima.

Stroopwafel muffins

Recept voor stroopwafel muffins – Bereiding

Zet twee kommen klaar. In de eerste kom meng je de bloem met het suiker, bakpoeder, zout en kaneel. Dit noemen we de ‘droge’ ingrediënten. In de andere kom meng je de ‘natte’ ingrediënten, dus de boter, eieren, melk en vanille aroma.

Meng of spatel nu heel rustig het mengsel door de droge ingrediënten heen. Ik heb hierbij een garde gebruikt, omdat je daarmee zo min mogelijk klontjes in het beslag krijgt.

Snijd vervolgens 10 ministroopwafels in kleine stukjes en spatel die door het beslag.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Vet de muffinvormpjes in met wat boter en schep het beslag in de vormpjes. Vul de vormpjes voor ongeveer tweederde, want de muffins rijzen nog tijdens het bakken.

Snijd tot slot nog 3-4 ministroopwafels in kwarten en druk de stukken voorzichtig boven in het beslag (2 stukken per muffin).

Bak de muffins in 25 minuten gaar. Check of de muffins gaar zijn door er een satéprikker in te steken, als die er droog en zonder stukjes erop uit komt, zijn de muffins gaar. Bak ze anders nog 5 minuten langer en probeer het dan opnieuw.

Laat de muffins eerst even kort in de vorm een beetje afkoelen en plaats ze daarna voorzichtig op een rek om verder af te koelen.

Muffins met stroopwafel

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.