Pasen staat weer voor de deur. En alhoewel het natuurlijk nu allemaal een heel stuk anders is, met alle Corona-maatregelen, kun je er natuurlijk nog steeds een feestje van maken, met lekkernijen. Eerdere jaren maakte ik al Paaskoekjes en Hot Cross Buns. Dit jaar vond ik het tijd voor paasbrownies. Ik maakte deze heerlijke vegan chocolade brownies met paaseitjes erdoor. Het is dus ook meteen een goed recept voor als je na de Paasdagen van al die overgebleven chocolade eieren af wilt.
Je kunt er eigenlijk elke soort paaseieren voor gebruiken die je zelf lekker vind. Ik koos voor de Extra Puur paaseieren van Jumbo. Maar die geven een heel intense cacaosmaak. Dus als je daar niet van houdt, kun je beter paaseitjes nemen met een wat lager percentage cacao, of een lekkere vulling. Hier vind je een overzicht van vegan paaseitjes.
Ingrediënten voor paasbrownies
Voor een blik van 20 x 28 cm (ongeveer 12 brownies) heb je nodig:
- 150 gram paaseieren (en nog 6 extra eitjes)
- 150 gram bloem
- 130 ml plantaardige melk (bijv. sojamelk)
- 60 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
Paasbrownies maken – Bereiding
Verwarm alvast je oven voor op 170 graden.
Doe 150 gram paaseitjes in een keukenmachine en hak deze fijn. Meng dit vervolgens met de bloem en plantaardige melk. Doe er in twee delen de olie doorheen. Voeg het tweede deel pas toe als het eerste deel volledig is opgenomen.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin. Strijk dit met een spatel mooi uit over de hele vorm.
Snijd de overige zes paaseitjes in de lengte doormidden. Druk de helften met bolle kant naar beneden in het beslag. Dit doe je op zo’n manier dat er straks in elke brownie een helft van een paasei zit.
Bak de paasbrownies in 20 tot 25 minuten in de oven gaar.
Laat de brownies vervolgens goed afkoelen voor je ze in stukken snijdt en serveert.
Smullen maar!
Tip! Je kunt de brownies in een luchtdichte voorraaddoos nog een prima een paar dagen bewaren.