Deze cake is eigenlijk een kruising tussen carrot cake en bananenbrood. Ik kwam op het idee omdat we nog een overrijpe banaan in huis hadden en nog heel wortelen. En dit bleek dus echt heel lekker! Het is een beetje kruidig en zoet en door de wortel ook nog eens een beetje gezond. Dit recept is trouwens volledig lactosevrij. Als je het vegan wilt maken, kun je de eieren vervangen door een paar eetlepels sojamelk.
Ingrediënten voor carrot cake bananenbrood
Voor 1 cake heb je nodig:
- 250 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- 150 gram fijngeraspte wortel
- 1 fijngeprakte banaan (liefst overrijp)
- 125 gram plantaardige boter
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 75 gram walnoten (fijngehakt)
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels pumpkin spice (zie dit recept)
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eieren
Wortel banana bread cake maken – Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) en bedek een cakeblik met bakpapier. Invetten met plantaardige boter kan natuurlijk ook.
Meng in een kom de bloem met het bakpoeder.
In een andere kom meng je de plantaardige boter met de suiker en vanillesuiker. Meng er vervolgens één voor één de eieren door. Daarna roer je hier nog de geprakte banaan door.
Dit mengsel doe je samen met de andere ingrediënten bij het bloem en bakpoeder. Meng het geheel met een spatel tot een mooi beslag. Het is wat dikker dan je misschien normaal van cakebeslag bent, maar dat komt helemaal goed tijdens het bakken.
Giet het beslag in het bakblik en smeer het met de spatel goed uit naar de hoeken.
Bak de wortel banaan cake in 60 minuten gaar.
Laat de cake voor je ‘m aansnijdt goed afkoelen.
Smullen maar!