De club sandwich, eigenlijk niet meer dan een luxe belegde boterham. Maar wel een belegde boterham waar je veel creativiteit in kwijt kunt. Je hebt sowieso al twee verschillende lagen met beleg, waarmee je eindeloos kunt variëren en dan is er dan de garnering voor erbij. Standaard wordt een club sandwich vaak met friet of chips geserveerd. Erg lekker, dat zeker. Maar er is nog zoveel meer mogelijk. Zo maakte ik laatst een eigen vegetarische club sandwich. Deze was echt heel erg lekker en dat voor een eerste poging! Dus het recept is zeker het delen waard.
Wat is een club sandwich?
Een club sandwich bevat, zoals gezegd twee lagen beleg. Dat betekent dus ook dat je drie lagen brood nodig hebt. Het brood is meestal wit casinobrood en moet natuurlijk wel geroosterd zijn. Anders is het geen echte club sandwich. De meeste club sandwiches worden gemaakt met één laag vlees, vis of kip beleg en één laag groente beleg. Je komt daarom ook niet vaak een vegetarische club sandwich tegen op de kaart in een restaurant. Toch is het zeker wel gemakkelijk om zonder vlees of vis toch een lekkere clubsandwich op tafel te zetten.
Ingrediënten vegetarische club sandwich
Wat heb je nou allemaal nodig voor een vegetarische clubsandwich? Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt
- Wit casino brood (3 sneetjes per sandwich)
- Avocado in plakjes
- Hummus (ik heb de geroosterde paprika hummus van Garden Gourmet gebruikt)
- Pesto (voor een lactosevrije variant kun je de pesto van Costa Ligure nemen, te koop bij Albert Heijn).
- Rode paprika in reepjes
- Cherry tomaten
- Tuinkers
Vegetarische club sandwich maken – Bereiding
Je begint altijd eerst met het roosteren van het brood. Daarna gaan we de eerste laag beleggen. Besmeer voor elke sandwich één snee geroosterd brood lekker dik met de hummus. Leg er vervolgens de plakjes avocado op. Tip! Leg de schijfjes op zijn kant. Met de bolle kant omhoog is straks namelijk lastig stapelen.
Op een ander bord of broodplank ga je de tweede laag van de sandwich maken. Hiervoor smeer je een laag pesto op de tweede snee brood. Daar bovenop leg je de reepjes paprika. Ook hier geldt natuurlijk weer, leg de reepjes plat.
Snij nu allebei de lagen van de sandwich schuin doormidden. Dit doe je ook met de derde snee brood.
Nu kun je ze lagen stapelen en tot slot steek je er eens saté prikker doorheen om de lagen op elkaar te houden.
Serveer bij de sandwich wat cherrytomaten (in kwarten gesneden) met een beetje tuinkers erop.
Eet smakelijk!