Frittatensuppe is een typisch Oostenrijkse soep gemaakt van bouillon met reepjes eierpannenkoek erdoor. In veel recepten wordt runderbouillon als basis genomen. In het kookboek met Oostenrijkse recepten dat ik tijdens de afgelopen wintersport heb gekocht, werd het met groentebouillon gemaakt. Dus ik heb hiervoor gekozen.
Ingrediënten voor frittatensuppe
Voor 4 personen
200 gram bloem
250 ml sojamelk
2 eieren
Zout
Peper
Nootmuskaat
1 bosje peterselie (fijngesneden)
1 eetlepel bieslook
Boter
1 liter groentebouillon
Frittatensuppe maken – bereiding
Eerst maak je een beslag voor de eierpannenkoeken. Meng hiervoor de bloem, eieren en kruiden tot een glad deeg.
Verhit vervolgens voldoende boter in een koekenpan en bak van het beslag je eerste pannenkoek. Herhaal dit net zolang tot het beslag op is. Waarschijnlijk maak je 3 of 4 pannenkoeken hieruit.
Laat de pannenkoeken even afkoelen en snijdt ze vervolgens in reepjes.
Maak daarna de groentebouillon warm en meng hierdoor de reepjes van de eierpannenkoeken. Laat het geheel nog even doorkoken totdat ook de reepjes goed warm zijn.
Schep de Frittatensuppe vervolgens in diepe borden of soepkommen.
Guten Appetit!