Zelfgemaakte gembershots met kurkuma en mandarijn

Zelfgemaakte gembershots

Je ziet ze tegenwoordig regelmatig bij verschillende supermarkten en lunchrestaurantjes: gembershots. Ik vind ze best lekker, een beetje scherp en lekker veel vitamientjes. Ze zijn alleen meestal erg duur. Daarom besloot ik toen ik wat gember en kurkuma overhad ze eens zelf te maken. Dat is eigenlijk heel gemakkelijk. Om er toch iets zoets aan […]

Herfstgroenten, welke zijn er en wat kun je ermee? – Update oktober 2023

Herfstgroenten 2021

Het is weer herfst en rond die tijd krijg ik altijd extra veel zin om te koken en te bakken. Heerlijke gerechten met appels en peren en natuurlijk ook veel herfstgroenten, zoals diverse koolsoorten, pompoen en pastinaak.. Wil je de komende maanden ook lekker aan de slag met herfstgroenten en misschien nog wat nieuwe groentes […]

Vegan pompoentaartjes met pumpkin spice

Vegan pompoentaartjes

Dit recept begon eigenlijk met het plan om een pumpkin spice latte te maken. Hiervan had ik dus pompoenpuree gemaakt met pumpkinspice kruiden. Alleen natuurlijk veel te veel. Dus besloot ik de rest gebruiken als vulling voor pompoentaartjes. Hiervoor heb ik nog een paar kleine aanpassingen gedaan aan de puree. Het resultaat was echt heel […]

Recept voor vegan kulfi ijsjes met pistache

Vegan kulfi ijs met pistache

Kulfi is een Indiaas dessert. Het zijn een soort kegelvormige ijsjes gemaakt met melk, noten en kruiden. Ik maak in dit recept een vegan versie met amandelmelk, suiker, pistachenoten, amandelen en kardemompeulen. De kardemom geeft een kruidige smaak aan het ijs. Het is dus niet een ‘gewoon’ ijsje qua smaak en je moet daar wel […]