Eten uit pakjes en zakjes… Niks mis mee natuurlijk als je weinig tijd hebt of gewoon geen zin hebt om uitgebreid te koken. Toen ik als student op kamers op woonde en later in de eerste jaren in mijn appartementje, maakte ik ook regelmatig gebruik van de Knorr Wereldgerechten. Maar tegenwoordig probeer ik pakjes en zakjes zoveel mogelijk te vermijden. Maar ik vind het wel leuk om te proberen de gerechten zelf te maken met echte ingrediënten. En vaak is dat helemaal niet zo moeilijk of veel werk. Deze keer maak ik Macaroni stroganoff. Honig heeft hier een pakje voor, maar met dit recept maak je het net zo snel en eenvoudig zelf.
O ja, deze variant is natuurlijk wel vegetarisch. En nog een bijkomend voordeel: dit gerecht is lactosevrij, terwijl in het pakje van Honig melk verwerkt is.
Ingrediënten voor vegetarische macaroni stroganoff
Voor 2 personen
150 tot 200 gram macaroni
250 gram champignons (in plakjes)
1 courgette (in blokjes)
1 rode paprika (in blokjes)
Een teentje knoflook
1 ui
2 theelepels Al-andalus kruiden van Jonnie de Boer
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel bloem
125 ml Alpro Soja Cuisine
25 ml water
Zelf macaroni stroganoff maken – Bereiding
1. Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking.
2. Snijd vervolgens de ui fijn en bak dit samen met de geperste teen knoflook in een beetje olie totdat de ui glazig wordt.
3. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en bak je ze één minuut mee.
4. Voeg daarna de kruiden toe en bak nog kort mee.
5. Nu doe je de bloem erbij, goed omscheppen. Bak de bloem kort mee.
6. Voeg daarna de Alpro Soja Cuisine, het water en verkruimeld groentebouillonblokje toe. Goed doorroeren en aan de kook brengen.
7. Als het geheel kookt, voeg je de blokjes courgette en rode paprika toe. Laat het geheel nog 5 tot 10 minuten doorkoken, totdat de saus dik genoeg is. Voeg eventueel nog wat bloem toe als de saus niet dik genoeg wordt.
8. Verdeel de macaroni over de borden en schep de groente saus erover.
Eet smakelijk!