In de weekenden probeer ik altijd van de ontbijtjes en/of lunches iets extra speciaals te maken. Zo eet ik graag toast of een broodje met scrumbled tofu of avocado. En ook deze vegan clubsandwich vind ik erg lekker. Laatst maakte ik weer een nieuwe heerlijke creatie die ik hier graag met jullie wil delen, namelijk: een sandwich met falafel, avocado en hummus. Het resultaat was erg lekker en deze vegan lunch sandwich zet je zonder al te veel werk op tafel.
Wat heb je nodig voor deze sandwich? – Ingrediënten
Per persoon heb je nodig:
- Drie sneden brood (ik koos voor drie dikke plakken van het speltbrood van Jumbo dat je zelf moet afbakken)
- 4-5 falafel balletjes ( Ik eet zelf het liefst de falafel van Maza of Albert Heijn eigen merk, maar je kunt de falafel met dit recept ook zelf maken).
- Twee blaadjes ijsbergsla (je kunt natuurlijk ook een andere soort sla of zelfs spinazie gebruiken, maar ik kies voor ijsbergsla vanwege het knapperige effect)
- 5 schijfjes komkommer
- Hummus (ik koos voor de pikante hummus van de Lidl)
- Een halve avocado
Vegan lunch sandwich maken – Bereiding
Bak het brood af in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik je gewoon vers brood? Rooster dat dan eerst even in een broodrooster of door het te grillen in de oven.
Bak ondertussen de falafelballetjes in een koekenpan, met een klein beetje olie.
Nu kun je de sandwich gaan opbouwen:
- Besmeer de onderste snee brood met hummus
- Leg een blaadje ijsbergsla erop
- Leg de 5 schijfjes komkommer erop
- Beleg dit tot slot met de 4 tot 5 falafel balletjes.
- Besmeer de middelste snee brood aan de bovenkant met hummus
- Leg een blaadje ijsbergsla daarbovenop
- Snijd de halve avocado in plakjes en leg die weer bovenop de ijsbergsla
- Tot slot leg je de bovenst snee brood bovenop en steek je een prikker in de sandwich om alles bij elkaar te houden
Eet smakelijk!