Op dagen dat ik thuiswerk eet ik meestal een soep bij de lunch. Vaak kies ik voor een zelfgemaakte groentesoep van broccoli en/of courgette of tomatensoep, maar ik wissel het natuurlijk ook wel eens af met andere soepjes. Op deze pagina vind je verschillende recepten voor soepjes die ik af en toe maak. Vorige week probeerde ik weer eens wat nieuws uit, namelijk: een linzensoep met gele curry en kokosmelk erdoor. Het resultaat was echt heel erg lekker, dus ik deel graag het recept met jullie.
Ingrediënten voor linzensoep met gele curry
Voor 2 tot 3 personen heb je nodig:
- 150 gram rode linzen (afgespoeld)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 flinke eetlepel gele currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 700 ml groentebouillon
- Sap van een halve limoen
Linzensoep met gele curry maken – Bereiding
Hak de ui en knoflook fijn en bak deze met olijfolie aan in de soeppan. Voeg de currypasta toe en bak dit een minuutje mee. Hierdoor komen de geuren en smaken van de curry goed vrij.
Voeg vervolgens de rode linzen, kokosmelk en bouillon toe. Goed doorroeren en ongeveer 10 tot 15 minuutjes late koken. Totdat de linzen goed gaar zijn. Dit merk je doordat ze zacht zijn geworden.
Pureer de soep en meng er nog het sap van de limoen doorheen.
Tip! Bij het serveren is het lekker om nog wat korianderblaadjes en/of chilivlokken als topping toe te voegen.
Eet smakelijk!