Een heerlijk groen, zomers pastagerecht. Zo zou ik deze linguine omschrijven. Door de sojaroom en de edelgistvlokken is de saus romig van smaak en structuur. De verse spinazie op de bodem van het bord geven er juist weer iets knapperigs aan. Bij elkaar een erg combinatie. En het is ook nog eens snel klaar. Perfect dus warme zomeravonden. Ik maakte dit gerecht vorige week voor het eerst en Jordan was meteen om: schat, deze pasta moet je vaker maken, was het oordeel.
Recept voor linguine met courgette, spinazie en olijven
Ingrediënten
Voor 2 personen
200 gram spinazie
180 gram linguine (andere lange pasta, zoals spaghetti of tagliatelle kan ook)
200 gram geraspte courgette
2 tenen knoflook
100 ml sojaroom (bijvoorbeeld van Alpro)
3 eetlepels edelgistvlokken
1 groentebouillonblokje
12-15 groene olijven (in plakjes gesneden)
Bereiding linguine met courgette, spinazie en olijven
Als eerste zet je een pan water op het vuur. Kook hierin de pasta ongeveer 12 tot 14 minuten.
Onderste snijd je de knoflook fijn. Fruit in een wok met olie de knoflook even kort aan en voeg daarna de courgette toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer alles goed door. Dit geheel bak je ongeveer 1 of 2 minuten.
Voeg daarna het grootste deel van de spinazie toe. Je moet nog wat spinazie achterhouden om onderin de pasta borden te leggen. De rest mag in de pan. Als je merkt dat de spinazie begint te slinken, roer je de sojaroom en de edelgistvlokken er voorzichtig doorheen. En als de spinazie bijna zover geslonken is als jij lekker vindt, schep je er de olijven doorheen. Laat het nog heel even doorwarmen. Je ruikt nu ook de geur van de olijven vrij komen.
Schep nu eerst de linguine op de spinazie in de pastborden. Vervolgens schep je er de saus overheen.
Eet smakelijk!