Een tijdje geleden maakte ik deze lasagne met spinazie en een bijzondere twist van tofureepjes met kipkruiden in een pestosaus. Het resultaat was echt heel lekker. Daarom deel ik graag dit recept met jullie, zodat je gemakkelijk zelf deze heerlijke lasagne kunt maken.
Ingrediënten voor deze spinazielasagne – Wat heb je nodig?
Voor 1 grote schaal* (voor 4 personen) heb je nodig:
- 250 gram lasagnevellen
- 1 kilo diepvriesspinazie
- 2 pakjes AH Biologisch Tofu roerbakreepjes fijn gekruid
- 3 eetlepels kipkruiden (liefst zonder zout)
- 200 gram vegan creme fraiche (Ik gebruikte deze: Oatly Haver Cuisine Fraiche)
- 1 potje vegan pesto (Ik gebruikte deze: Costa Ligure Pesto genovese bio, te koop bij Albert Heijn).
- 50 gram plantaardige margarine
- 60 gram bloem
- 600 ml sojamelk
- 50 gram vegan geraspte kaas (bijvoorbeeld van Violife)
*Op de foto zie je een kleine schaal, omdat ik het gerecht voor 2 personen heb gemaakt 🙂
Spinazielasagne met tofu ‘kipstukjes’ in pestosaus maken
Laat de spinazie ontdooien of warm deze op in een pan. Laat daarna goed uitlekken op een vergiet en zet apart.
Meng ondertussen in een kom de tofureepjes met een eetlepel olie en de kipkruiden. Laat ongeveer 10 minuten marineren.
Verhit in een hapjes pan 1 eetlepel olijfolie en voeg bak de tofureepjes met kipkruiden hierin 5 minuten. Voeg de creme fraiche toe en roer goed door. Breng kort aan de kook en haal de pan van het vuur. Roer de pesto erdoor en zet ook dit apart.
Nu gaan we nog de witte, bechamelsaus maken. Smelt in een steelpan de plantaardige margarine. Zet het vuur laag en roer met een garde de bloem erdoor, zodat je een mooie roux krijgt. Zet het vuur weer middelhoog en voeg beetje bij beetje de sojamelk toe. Blijf ondertussen alles goed doorroeren, zodat je geen klontjes krijgt. Laat het geheel 15 minuutjes zachtjes doorwarmen, blijf wel regelmatig roeren.
Lasagne met spinazie opbouwen
Als de saus mooi dik genoeg is, ben je klaar om de lasagne op te bouwen.
Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden.
Bestrijk nu eerst de ovenschaal met een laag van de witte saus. Leg hier een laag van de lasagnevellen overheen. Schep de helft van de spinazie en daarna de helft van de kipstukjes met pestosaus hierop. Leg hier een laag lasagnevellen op en bestrijk opnieuw met de bechamelsaus. Schep de rest van de spinazie en de kipstukjes met pestosaus erop. Eindig met een laag lasagnevellen, smeer hier de rest van de bechamelsaus op en bestrooi het geheel met de vegan kaas.
Bak de lasagne in 45 minuten gaar in de oven.
Serveer met stokbrood.
Eet smakelijk!