Tijdens de zomerse maanden is een maaltijdsalade een ideale avondmaaltijd. Zo maakte ik laatst deze koolsalade met rode kool en spitskool. Door de mandarijntjes, rozijnen is de salade niet alleen lekker fris, maar ook een beetje zoet.
Ingrediënten voor koolsalade met 2 soorten kool
Voor een avondmaaltijd voor 2 personen (met wat brood erbij) heb je nodig:
- 300 gram verse rode kool (in reepjes gesneden)
- 200 gram spitskool (in reepjes gesneden)
- Een blikje mandarijnen partjes (ongeveer 300 gram)
- Een flinke hand rozijnen
- Een flinke hand walnoten
Voor de dressing:
- 1 eetlepel appelazijn
- Een theelepel agavesiroop
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Koolsalade me rode kool en spitskool maken – Bereiding
Deze koolsalade is echt supergemakkelijk om te maken. Het beste kun je ‘m al een paar uur van te voren bereiden, dan hebben de smaken lekker de tijd om even in te trekken terwijl de salade in de koelkast staat.
Behalve het snijden van de kolen, moet je nog even een paar dingen voorbereiden:
- Laat de mandarijnen partjes uitlekken
- Wel de rozijnen ongeveer 5 minuten in lauwwarm water en laat ze uitlekken
Meng verder ook alvast de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Neem nu een flinke kom en meng daarin de rode kool, spitskool, mandarijnen partjes en rozijnen. De walnoten bewaar je om er pas vlak voor het serveren doorheen te doen. Anders zijn ze niet meer knapperig.
Doe er tot slot de dressing overheen en meng alles nog een keer goed. Zet de salade in de koelkast totdat je ‘m gaat eten. Zo kunnen de smaken van de dressing goed intrekken.
Vlak voor het serveren hak je de walnoten grof en meng je deze door de salade.
Eet smakelijk!
Heerlijk voor aan het strand