Het was weer mooie eetweek, waarin ik een paar nieuwe recepten heb uitgeprobeerd, maar natuurlijk ook gewoon de nodige vertrouwde klassiekers. En het allerbelangrijkste, het was weer allemaal erg lekker.
Spätzle en stoofvlees
Of nou ja, bijna allemaal. Alweer een aantal jaren geleden kreeg ik met Sinterklaas een spätzlemaker, maar ik had ‘m nog nooit gebruikt. Omdat we op binnenkort op wintersportvakantie gaan, leek het me een goed moment om nu toch eindelijk maar eens te proberen zelf spätzle te maken. Dat werd dus het avondeten voor zaterdagavond. Het resultaat was ok qua uiterlijk, maar de smaak was nog wat melig. Dat wordt dus nog wat oefenen. Ik deed door de spätzle nog wat spinazie en we aten er vegan kipfilet van Iglo bij.
Op zondagavond maakte ik iets wat ik wel al vaker heb gemaakt en wat dus wel gewoon smaakte zoals verwacht. We aten frietjes met vegan stoofvlees van Jackfruit. Daar had Jordan namelijk wel weer een keer zin.
Pasta en Chinees
Doordeweeks eten we geregeld een pasta met spinazie of courgette. Op maandagavond had ik weer eens pasta met courgette. Verder deed ik er vegan pesto, pijnboompitten, olijven en haver crème door. Onder de pasta deed ik een bedje van rucola.
Dinsdag was het 22 februari, de jubileumdag van Jordan en mij. Het klinkt een beetje gek, maar de traditie is dat we die dag altijd Chinees bestellen. Dat deden we nu dus ook en daar aten we op woensdagavond nog een keer van.
Tofu uit de Airfryer en Sushibowl
We hadden ook nog rijst over van de Chinees. Die gebruikte ik bij het avondeten van donderdagavond. Toen maakte ik tofu en spruitjes uit de Airfryer. Daarna deed ik ze door een zelfgemaakt sausje van sinaasappel en nog wat andere ingrediënten. Erg lekker.
Op vrijdagavond bleven we ook nog even bij de Aziatisch getinte gerechten. Deze keer werd het Japans. Ik maakte een sushibowl met tofu, avocado, wortel, komkommer, radijs, mango en nori. Altijd lekker natuurlijk.
Nog een fijne zondag!