Al met al stonden er deze week wat minder groentes op het menu dan de vorige weken. Het was natuurlijk wel weer een week vol lekkers.
Vegan burgers en lasagne
We begonnen deze eetweek op zaterdagavond met mijn favoriete vegan burgers. Ik maakte deze polenta aubergine burgers met frietjes en salade erbij.
Het was ook alweer een tijdje geleden dat ik lasagne had gemaakt, dus die aten we op zondagavond weer eens een keer. Normaal eten we er stokbrood bij, maar we hadden nog Turks brood in huis, dus aten we dat erbij.
Wok, frietjes en pasta
Op de doordeweekse dagen maak ik altijd gerechten die wat sneller klaar zijn. Zo maakte ik maandagavond een wokgerecht met spruitjes en tempeh in een sausje van ketjap, gembersiroop en sriracha. Lekker zoet en een beetje pittig.
We hebben op dinsdagavond frietjes gehaald bij de friettent in het dorp. Eigenlijk zouden we een gerecht eten met boerenkool, maar de boerenkool die we in huis hadden bleek niet meer goed. En natuurlijk vind ik dan een keer frietjes halen ook helemaal niet erg ;-).
Op woensdagavond maakte ik een pasta van volkoren fusili met een saus van haverroom, spinazie en courgette op bedje van rucola. Altijd een goede combinatie.
Soto en salade
Ik maakte op donderdagavond weer een recept voor dit blog, namelijk: een vegan Indonesische soto met tempeh. Het resultaat was echt heel lekker en het recept komt later deze week op de dit blog.
We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met een salade, vegan schnitzels van Greenforce en wat zelfgemaakte frietjes.
Nog een fijne zondag en tot volgende week!