Het was weer een heel diverse week qua gerechten op het avondmenu. Het was niet allemaal altijd gezond, maar zeker wel heel lekker. Mijn favoriete gerecht van de afgelopen week waren toch wel de whiskey smoked burgers die je op de foto hierboven ziet.
Hapjes en wok
Maar ook met het gerecht van zaterdagavond was ik heel blij. Wat aten een ‘hapjes’-diner in Midden-Oosterse stijl. Ik maakte couscous met geroosterde pompoen. Verder aten we er falafel, pitabroodjes en verwarmbare hummus met aubergine bij. Een heerlijke combinatie.
Op zondagavond aten we een een wokgerecht met spruitjes in zoet-zuresaus en Indische balletjes van Garden Gourmet.
Nasi en restjes
We bleven nog even in Aziatische hoek, want maandagavond aten we nasi met Oosterse wokblokjes van Garden Gourmet, satésaus en atjar.
Omdat we van de beide avonden in het weekend nog eten over hadden, maakte ik er dinsdagavond een restjes-gerecht van. We aten falafel met een beetje couscous en hummus en beetje van de spruitjes erbij. Voor erbij grilde ik nog aubergine met miso. Al met al ook een heel prima combinatie.
Whiskey smoked burgers, frietjes en winterse kost
We bestelden vorige week weer eens vegan kaasjes van Mr & Mrs Watson. Ik kwam erachter dat ze ook verschillende boxen hebben, zoals een box om zelf thuis Whiskey Smoked Burgers te maken. En alles in de boxen is helemaal vegan. Die box met de burgers bestelden we dus ook. Afgelopen woensdagavond maakte ik de burgers, met daarbij ook de meegeleverd aardappeltjes met kruidenboter en als toetje vegan chocoladebrownies. Vooral de burgers waren echt heel erg lekker.
Op donderdagavond hielden we het lekker lui en ‘wat minder’ gezond. We haalden frietjes bij de friettent in het dorp.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met winterse gerechten. Voor Jordan mijn zelfgemaakte vegan erwtensoep. Ik houd zelf niet zo van erwtensoep, dus ik at zuurkoolstamp. Voor erbij hadden we vegetarische rookworst van Vivera.
Nog een fijne zondag en een heerlijk Sinterklaasavondje!