Als ik terugkijk op de foto’s van het avondeten van deze week, valt het qua hoeveelheid groente op sommige dagen een beetje tegen. Gelukkig was het wel weer een week met veel diverse gerechten en natuurlijk erg lekker.
Shoarmapizza en wortelstamp
We begonnen deze eetweek op zaterdagavond met shoarmapizza. Deze maakte ik met de kant-en-klare-bodems van Jumbo en zelfgemaakte shoarma van tempeh. Verder had ik voor op de pizza’s nog ui, ijsbergsla en knoflooksaus. Een lekker weekendgerecht.
Op zondagavond maakte ik weer een keer stamppot. Ik maakte hutspot met daarbij gehaktballen van een mix van het merk Greenforce. Ze zijn een beetje plat, omdat het eigenlijk Duitse frikadellen zijn. De gehaktballen waren op zich best ok, maar wel een beetje klein. Officieel zou het hele zakje mix voor 6 ballen moeten zijn, maar ik denk dat ik er eerder 4 meer zou kunnen maken.
Curry, frietjes en pasta
Ik had weer eens zin in een curry. Die maakte ik op maandagavond met spinazie erdoor en falafeltjes erbij. Heel lekker weer!
Op dinsdagavond had Jordan zin in frietjes, dus die haalde ik op de terugweg van kantoor bij De Aardappeleters in Nuenen.
Ik kookte op woensdagavond wel weer zelf, maar ging voor een heel gemakkelijke maaltijd van volkoren macaroni met geraspte courgette en rode pesto, met wat stokbrood erbij.
Nog een curry en ‘vis’burgers
Op donderdagavond maakte ik weer een curry gerecht, maar wel heel anders dan dinsdag. Deze keer was het een Japanse curry met een sausmix van de toko en wortel, aardappel en ui erdoor. We aten er ook nog vegan kipschnitzels en rijst bij.
Vrijdag ‘vis’dag. We sloten de eetweek op vrijdagavond af met vegan visburgers van Albert Heijn. Ik deed ze op een hamburgerbroodje met sla en zelfgemaakte ravigotesaus. Verder aten we er zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer bij. Een lekker begin van het weekend.
Nog een fijne zondag!