Deze week was een beetje anders dan anders. Omdat we maandag en dinsdag vrij waren, hadden we een lekker extra lang weekend. Dat betekent natuurlijk ook lekker veel tijd om allerlei lekkers te maken.
Vegan hachee en sushibowl
Ik maakte zaterdagavond een lekker herfstige maaltijd. Namelijk vegan hachee met rode kool met appeltjes en aardappelpuree erbij. Voor als toetje maakte ik er zelf stoofpeertjes bij.
Het avondeten van zondag was juist weer compleet anders. We aten sushibowl met zeewier, tofuzakjes, wortel, radijs, sla, komkommer en mango.
Vegan vissticks en restjesmaaltijd
Iglo heeft tegenwoordig vegan vissticks. Die probeerden we maandagavond uit, met röstis en spinazie met Alrpo erbij. De ‘vis’sticks waren best lekker. Ik vind ze in elk geval beter dan de vegan vissticks die je bij Jumbo en AH in de koeling vindt.
Het eten van dinsdagavond was een beetje een bij elkaar geraapte restjesmaaltijd. Ik maakte een salade en pasta met spinazie en een beetje pesto erbij.
Sushi, bami en tortilla’s
We gingen op woensdagavond naar de bioscoop en daarvóór aten we in de stad, bij restaurant Kyoto. We aten natuurlijk lekker veel vegasushi en een vegatempura mix. Erg lekker weer.
Op donderdagavond maakte ik weer even een snelle maaltijd. Namelijk bami van volkoren mie, met prei en Oosterse wokblokjes erdoor. Voor erbij hadden we nog wat atjar en cassave kroepoek.
We sloten de eetweek vrijdagavond af met minitortilla’s. Als vulling maakte ik gehakt van het merk Greenforce, met ui en zwarte bonen erdoor. Achteraf gezien had ik het gehakt nog wat extra moeten kruiden. Verder vulden we de tortilla’s met sla, avocado en een groene tomatillosaus.
Kortom, het was alles bij elkaar toch weer een gevarieerde eetweek. Voor de komende eetweek heb ik ook alweer heel veel lekkers gepland. Maar daarover lees je natuurlijk weer in het weekoverzicht van volgende week.
Nog een fijne zondag!