Wat een rare week qua weer. Zo zonnig als deze week begon, zo koud winters eindigde hij. Van mij mag het zonnetje wel weer snel terugkomen. Qua eten was het wel een mooie week. De gerechten zagen er vrolijk en kleurrijk uit. En natuurlijk waren ze ook erg lekker.
Pizza en pannenkoeken
We begonnen op zaterdagavond met shoarmapizza. Hiervoor maak ik altijd zelf shoarma van tempeh. Verder doe ik nog ui op de pizza. Als hij uit de oven komt, gaat er nog knoflooksaus en sla over. Ik vind rucola altijd erg lekker erop en Jordan had er ijsbergsla op.
Jordan had zin om weer eens pannenkoeken te eten. Dus die aten we zondagavond. Ik maak daar altijd gebakken appeltjes bij. Dus nu natuurlijk toe.
Salade en pasta
Omdat de weinige groente van het weekend een beetje te compenseren, maakte ik maandagavond een lauwwarme salade met lekker veel groentes. Ik deed er veldsla, gegrilde aubergine, komkommer en wortel door. Verder deed ik er een dressing van miso en sesamolie door en aten we er nog wat falafel bij. Een erg lekkere combinatie.
Dinsdagavond maakte ik een paste met een groene saus van broccoli, courgette, groene olijven, haverroom, edelgist, zongedroogde tomaten en pijnboompitten. Erg lekker weer.
Oosterse gerechten en frietjes
Het avondeten van woensdagavond was een beetje geïmproviseerd met wat we nog in huis hadden. Ik maakte een wokschotel met paksoi, gemarineerde tofu, gebakken rijst en satésaus. Verder aten we er nog wat atjar en gebakken uitjes bij.
Op donderdag ging ik naar kantoor en besloot ik op de terugweg frietjes te halen bij De Aardappeleters in Nuenen. Dat werd dus even een cheatdagje.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met een gerecht waarvan het recept binnenkort op dit blog verschijnt. Ik maakte zelf gado gado met tempeh en kokosrijst. Verder aten we er nog een paar vegan loempiaatjes die ik eerder had gekocht bij de online supermarkt Vegan Fresco. Alles bij elkaar erg lekker en een mooie afsluiter van de eetweek.
Nog een fijne zondagavond en tot volgende week!