De eerste week na onze wintersportvakantie was, zoals het hoort bij een post-vakantie-week, een beetje rommelig en improviseren. Omdat we op zaterdagavond nog in Oostenrijk waren, begin ik dit weekoverzicht met de zondagavond. Wat voor een lekkers we allemaal in Oostenrijk hebben gegeten, lees je komende week in een aparte blogpost.
Frietjes en salade
We kwamen zondagavond pas rond etenstijd thuis uit Oostenrijk. Dus aten we gemakkelijk. Lekker frietjes van De Aardappeleters in Nuenen. Een lekkere afsluiter van de vakantie.
Net zoals in januari, na de feestdagen, heb ik na een vakantie altijd als voornemen om even extra gezond te eten, met lekker veel groentes. Op maandagavond maakte ik dus een salade met veldsla, komkommer, bietjes, en kidneybonen en maïs die ik nog even in Al Baharat kruiden had gebakken. Verder maakte ik er nog een paar Zweedse balletjes van Greenforce bij. Een lekkere, gezonde combinatie.
Pasta en pizza
Op dinsdagavond aten we een volkorenpasta met een saus van courgette, spinazie, olijven en pijnboompitjes. Verder deed ik er nog wat zongedroogde tomaatjes op en serveerde ik de pasta op een bedje van rucola, voor nog wat extra groente in het gerecht.
We hadden op woensdagavond wel een beetje een cheat-dag in het groente voornemen. We bestelden namelijk pizza’s bij Domino’s in Nuenen. Om het toch nog een beetje gezonder te maken, deden we er nog wat extra rucola op die we nog over hadden van de dag ervoor.
Curry en boerenkoolsalade
Donderdagavond ging ik gewoon weer verder met kokerrelen en groentes op het menu. Ik maakte een curry met tofublokjes, snijbonen en paksoi erdoor. En natuurlijk lekker veel koriander erop :-).
We sloten de eetweek af met een nog een lekkere maaltijdsalade. Ik maakte de salade met boerenkool, komkommer, geroosterde kikkererwten en sinaasappel. Een frisse, gezonde afsluiter van deze eetweek.
Nog een fijne zondag!