Het was qua eten een erg gemengde week. We aten veel groentes, maar toch ook best vaak iets minder gezond. Er komen zelfs drie keer frietjes voorbij. Maar ach voor een keertje is dat ook niet zo erg.
Griekse pitabroodjes en sushibowl
Op zaterdagavond maakte ik zelf Griekse pitabroodjes. Als vulling had ik sla, ui, falafel en frietjes, een vegan variant op souvlaki zeg maar.
Gelukkig hadden we op zondag wel weer wat meer groente bij het avondeten. Ik maakte een sushibowl met rijst, wortel, radijs, mango, komkommer, avocado, zeewier en tofu. De toevoeging van de zeewier reepjes is echt een aanrader, hierdoor krijg je echt bij elke hap het sushi gevoel.
Snelle maaltijden
Zoals jullie inmiddels wel weten eten we doordeweeks meestal wat snellere maaltijden. Op maandagavond hadden we groente en aardappeltjes uit de oven met een vegetarische kipschnitzel.
En dinsdagavond aten we bami die ik van het weekend al had voorbereid, dus dat hoefden we alleen maar op te warmen. Voor erbij had ik vegetarische saté van Mora en een gebakken eitje.
Omdat het woensdag weer bioscoopavond was aten we in Eindhoven in de stad. Jordan had zin in frietjes, dus gingen we naar Dik&Lang voor frietjes met Belgische mayonaise en vegetarische loempiaatjes.
Weer iets gezonder… of toch niet 😉
Donderdagavond moest het dus wel weer wat gezonder. Ik wokte wat broccoli, courgette en ui. Voor erbij maakte ik meergranenrijst en falafel.
We sloten de week vrijdag wel weer een beetje ‘zondig’ af met alweer frietjes haha. Deze keer met vegetarische shoarma en (niet zelfgemaakte) pitabroodjes.