Deze laatste week van het jaar stond natuurlijk vooral in het teken van Kerst en Oud- en Nieuw. We hebben het onszelf beide keren gemakkelijk gemaakt qua eten.
Chinees en restjes
Op zaterdagavond, Eerste Kerstdag, lieten we Chinees bezorgen. We houden daar altijd genoeg van over. Dus de Tweede Kerstdag aten we ook weer Chinees.
We aten op maandagavond nog een restje bami met daarbij wat geroosterde bloemkool en falafel. Een beetje een improvisatiegerecht dus.
Pasta en burgers
Op dinsdagavond maakte ik een pasta met een saus van geraspte courgette, zwarte olijven, pesto en haverroom. Ook weer een lekkere en simpele maaltijd dus.
Ik had bij de boodschappen een paar verschillende soorten vegetarische miniburgers gekocht. Eigenlijk zijn die bedoeld om te gourmetten, maar je kunt er natuurlijk ook zo mini hambugertjes mee maken. Op woensdagavond aten we dus mini broodjes groenteburger met sla, komkommer, avocado en verschillende sausjes erop. We aten er frietjes bij.
Salade en pizza
Op donderdagavond aten we wat later dan anders, omdat ik aan het einde van de middag mijn afspraak had voor de boostervaccinatie. Toen ik terug was, moest ik nog even wat doen voor werk. Gelukkig had ik een simpele maaltijd op de planning staan. Ik maakte een salade met rode kool, spitskool, mandarijntjes, hazelnoten en rucola. En daar aten we stokbrood bij.
We gingen op vrijdag, Oudjaarsavond weer voor een minder gezond alternatief. We bestelden namelijk pizza bij New York Pizza in Nuenen. Ik had een Double Tasty met vegan truffel op de ene helft en vegan veggie deluxe op de andere helft. Toch nog een beetje groente dus :-).
Al met al was deze laatste eetweek van het jaar dus niet helemaal de meest gezonde, maar we hebben wel lekker gegeten. En komende weken staan er in elk geval alvast weer meer groentes en gezonde maaltijden op het menu.
Nog de beste wensen voor 2022 en een fijne zondag!