Deze eetweek leek, in tegenstelling tot de vorige, weer een beetje een week als alle anderen. In het weekend heb ik weer uitgebreid gekookt en doordeweeks gingen we juist voor wat snellere gerechten, met onder meer restjes van het weekend.
Babi pangang en knödels
Op zaterdagavond maakte ik vegan babi pangang van seitan. Altijd erg lekker.
Ook op zondagavond was ik dus weer uitgebreid aan het kokkerellen. Ik maakte knödels met spinazie met daarbij zuurkool en vegan bratwurst van het merk Greenforce.
Restjes en improviseren
Ik maakte op maandagavond een improvisatiegerecht. Ik had eigenlijk dahl met koolraap op het menu staan. Maar de koolraap die ik had gekocht was helaas al bedorven. We hadden nog wel wat wortel en snijbonen in huis en ik heb ook altijd wel blikjes kikkererwten en linzen in huis. Dus maakte ik een dahl met deze ingrediënten. Voor ebij aten we rijst en naanbrood.
Dinsdagavond hadden we vooral restjes op het menu. Ik maakte voor Jordan een wokgerecht met de babi pangang saus die over was van zaterdag en courgette en snijbonen erdoor. Hij had er ook nog twee lapjes babi pangang bij, Ik at zelf de dahl die nog over was van gisteren.
Het opmaken van restjes en voorraad ging ook woensdagavond nog even door. We hadden nog twee volkorenwraps. Die vulde ik met ijsbergsla, avocado, falafel en rode ui. Voor erbij aten we nog wat frietjes de we nog in de vriezer hadden.
Frietjes en vegan gehaktbrood
Op donderdagavond gingen we voor een luie maaltijd. We haalden namelijk frietjes.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met een wat uitgebreider diner. Ik wilde namelijk nog een kerstgerecht maken voor dit blog. En dat werd vegan gehaktbrood. Ik koos ervoor om kleine gehaktbroodjes te maken in mini-cakevormpjes. Het resultaat was heel lekker. Dus het recept vind je komende week op dit blog. We aten er gebakken aardappeltjes en spruitjes bij.
Volgende week is het natuurlijk Kerst. Eerst hebben we de komende dagen waarschijnlijk nog wat improvisatiegerechten en zoals het er nu uit ziet, wordt de kerst gewoon lekker op de bank met films en houden we het qua eten simpel. Dat laten we namelijk bezorgen.
Nog een fijne zondag!