Week 49 alweer, het einde van het jaar komt langzaam dichterbij. En dat betekent ook dat de koudere dagen weer zijn aangebroken. Het was deze week wel een wat rommeligere eetweek dan anders.
Shoarma en sushi
We begonnen zaterdagavond met shoarma van tempeh en frietjes uit de Airfryer. Verder aten we er nog pitabroodjes bij.
Op zondag was het Sinterklaas. We aten die avond sushi bij de ouders van Jordan. We bestelden de sushi bij SushiPoint in Eindhoven, want die heeft lekker veel vegan opties.
Wok en wraps
De doordeweekse dagen waren er weer een paar waarop ik lekker improviseerde met avondeten. Op maandagavond maakte ik de shoarma die nog over was op, in een wokgerecht met snijbonen, courgette en koriander erbij. Een lekkere maaltijd met veel groen. Waarschijnlijk was dit ook het meest gezonde avondeten van de week.
Op dinsdagavond maakte ik wraps met ijsbergsla, avocado, vegan kipkorn en nog een beetje koriander. We aten er ook nog wat frietjes bij.
Winterse kost
Omdat we natuurlijk weer heel veel erwtensoep in de vriezer hebben en ik ook nog zuurkoolstamp over had, aten we woensdagavond weer wat winterse kost. Jordan at erwtensoep met brood erbij en ik dus zuurkoolstamp. Voor erbij hadden we de vegetarische rookworst van Unox.
Pasta en salade
We hadden nog een courgette in huis die op moest, dus maakte ik op donderagavond een pasta met een saus van geraspte courgette, vegan pesto, olijven en pijnboompittjes. We hadden ook nog verwarmbare hummus met paprika van Albert Heijn die die dag echt op moest, dus we aten er brood met die hummus bij.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met een salade van rode kool, geraspte wortel, mandarijntjes en pijnboompitjes. Verder aten we er stokbrood bij. We eindigden deze eetweek dus toch ook weer een beetje gezond. Het portie op deze foto lijkt trouwens een beetje klein, maar ik heb twee keer en nog een beetje opgeschept :-).
Nog een fijne zondag!